ΚΟΥΒΕΛΗΣ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

07:41 3/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα, δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε τοποθετήσεις συνέδρων, ενώ κατηγόρησε όσους διαδίδουν το...

αντίθετο ότι διαστρεβλώνουν τις θέσεις και την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση
του χρέους και κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται αύριο το απόγευμα με την εκλογή προέδρου, γραμματέα και Κεντρικής Επιτροπής.
«Ο διάλογος, αν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας, γίνεται ακρόαση και μονόλογος και τελικά δεν προσφέρει στην κοινωνία», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης απαντώντας στην πρόταση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για έναρξη πολιτικού διαλόγου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άφησε να εννοηθεί ότι έχει καταθέσει προτάσεις ωστόσο δεν έχει εισακουστεί από την κυβέρνηση. Παράλληλα, σημείωσε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει συνεργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι η προγραμματική σύγκλιση και φερεγγυότητα, κάτι που όπως είπε δεν υφίσταται.
Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε εκ νέου την ανάγκη να υπάρξει μια ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων που να περιλαμβάνει την Δημοκρατική Αριστερά, δυνάμεις της Οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας και ανένταχτων ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αλλαγές.
Σχετικά με την οικονομία, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι «η κυβερνητική πολιτική είναι συντηρητική» και πρότεινε την «αναδιαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους», καλώντας την κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης επανέλαβε τη θέση για τη δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πυλώνα που να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να δρομολογηθεί η αναπτυξιακή πορεία.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέκρινε την κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να φορολογεί τους εργαζόμενους, ενώ όπως είπε δεν έχει αντιμετωπίσει καθόλου την φοροδιαφυγή, την παραοικονομία και την διαφθορά.
Keywords
Τυχαία Θέματα