«Το πρόβλημα είναι η σωτηρία της χώρας και όχι η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΛΙΦΕΡΗ *

«Ο χρόνος θα δείξει αν η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου καταφέρει να δώσει ανάσα αισιοδοξίας στη χώρα και θα εφαρμόσει πολιτικές που θα προχωρήσουν την Ελλάδα στο μέλλον ως ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα.
Αν είναι μια λυκοφιλία για να πάμε σε εκλογές με υστεροβουλία πολιτικού οφέλους των κομμάτων τότε το μόνο που θα επιτύχει θα
είναι η κατάργηση αυτών των ίδιων των κομματικών σχηματισμών που θα έχουν μια τέτοια συμπεριφορά».
Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη «δ» ο δήμαρχος της Τήλου κ. Αναστάσιος Αλιφέρης. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ομιλεί και για το κόμμα που έχει αποδείξει πως μπορεί να επιλύσει θέματα ηγεσίας αλλά και πολύ πιο πολύπλοκα ζητήματα.
«Το πρόβλημα όμως σήμερα είναι η χώρα και αν για τη σωτηρία της, χρειαζόταν όχι μόνο να πληρώσει πολιτικό κόστος, αλλά και να θυσιαστεί κυριολεκτικά και να εξαφανιστεί, εγώ θα ήμουν υπερήφανος ως μέλος του», δηλώνει ο κ. Αλιφέρης.
Αναφορικά με το αν όσα έγιναν στη χώρα δημιουργούν προοπτικές για την συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας στο μέλλον, ο κ. Αλιφέρης τονίζει πως γίνονται προσπάθειες να φανεί κάποια δυνατότητα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων χωρίς όμως σοβαρά δείγματα.
Η συνέντευξη του δημάρχου Τήλου κ. Αναστάσιου Αλιφέρη, αναλυτικά:
Πώς έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα ο Καλλικράτης ιδίως στους νησιωτικούς δήμους όπου τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα; Λύθηκαν προβλήματα από τις συνενώσεις των ΟΤΑ ή δημιουργηθήκαν νέα;
Είναι ένα νέο τοπίο με καινούριες δυνατότητες, αλλά και με όλα τα προβλήματα κάθε καινοτόμου προσπάθειας. Η φάση που διανύουμε χαρακτηρίζεται, από την ικανότητα των αυτοδιοικητικών να απαντήσουν και να χτίσουν πάνω σ' αυτή την νέα πραγματικότητα. Το εγχείρημα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο γιατί συντελείται, σε μια κακή συγκυρία δημοσιονομική που καθιστά επιτακτική ανάγκη την άμεση απόδοση οικονομίας πόρων χωρίς την αρχική φάση επενδυτικής στήριξης του νέου αυτοδιοικητικού οικοδομήματος.
Θεωρείτε πως το κράτος ιδιαίτερα τώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη θα πρέπει να στηρίξει τους μικρούς δήμους και κυρίως τους νησιωτικούς και γιατί;
Οι μικροί νησιωτικοί δήμοι, πρέπει να στηριχθούν γιατί πέραν των εθνικών και κοινωνικών αναγκών, καλούνται σήμερα να παίξουν σοβαρό ρόλο στην οικονομική ανάταξη της πατρίδας αφού αποτελούν προνομιακό χώρο διεύρυνσης της παραγωγικής της βάσης έχοντας συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα της «εθνικής μας βιομηχανίας» του τουρισμού και συμβάλλοντας έτσι σε ρυθμούς ανάπτυξης, που είναι και εθνικός στόχος για την υπέρβαση του αδιεξόδου της δημοσιονομικής ασφυξίας που ζούμε.
Πώς αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι μικρών νησιών, όπως είναι η Τήλος, τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση;
Με αγωνία και αναζητήσεις διατήρησης της κοινωνικής τους δυναμικής που αν ακυρωθεί σημαίνει πισωγύρισμα πολλών δεκαετιών. Η Ελλάδα είναι όμορφη αλλά πολύ μικρή, για να έχει την πολυτέλεια συρρίκνωσης του εθνικού της χώρου.
Είναι θετικό το τοπίο αναφορικά με τα οικον
Keywords
Τυχαία Θέματα