Το Πρόγραμμα Επισιτισμού δεν έχει πόρους

Η βοήθεια σε τρόφιμα για εκατομμύρια Αφγανούς υπάρχει κίνδυνος να μην δοθεί ποτέ λόγω της έλλειψης διεθνών δωρεών, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP). Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι δεν διαθέτει τα 257 εκατ. δολάρια ΗΠΑ από όσα απαιτούνται για να χορηγήσει επισιτιστική βοήθεια σε 7,3 εκατ. Αφγανούς. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν το μισό από τον συνολικό προϋπολογισμό του WFP για τη
βοήθεια στο Αφγανιστάν, κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα αρωγής είναι πιθανό να καταρρεύσει μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Ο αρμόδιος του διεθνούς οργανισμού για το Αφγανιστάν Λουί Ιμπλό έκανε έκκληση για περισσότερη χρηματική βοήθεια, σημειώνονται ότι ειδικά οι προμήθειες σε αλεύρι είναι ανεπαρκείς. Πρόσθεσε ότι εκατομμύρια παιδιά που πάνε στο σχολείο θα πληγούν εάν το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του WFP στη χώρα διακοπεί εν μέρει ή συνολικά.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Κανταχάρ σκοτώθηκε σήμερα από επίθεση αυτοκτονίας μέσα στο αρχηγείο στην (ομώνυμη) πρωτεύουσά της, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας, που φορούσε στρατιωτική στολή των εγχώριων ένοπλων δυνάμεων, μπήκε στο αρχηγείο και πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί σε γιλέκο, σκοτώνοντας τον επικεφαλής της αστυνομίας Χαν Μοχάμαντ Μουτζαχίντ και δύο ακόμα αστυνομικούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ζαμαράι Μπασίρι.

Τρεις άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την επίθεση. Ο δράστης ενήργησε μόνος, πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης. "Τον είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές να φύγει απ' αυτή τη δουλειά αλλά δεν το έκανε", δήλωσε ο εκπρόσωπος τους Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι.
Keywords
Τυχαία Θέματα