Αεροσκάφη βομβαρδίζουν τη Λιβύη

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιθέσεις στην Σύρτη της Λιβύης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. "Η πόλη της Σύρτης πριν από λίγο έγινε αντικείμενο βομβαρδισμού της σταυροφορικής εποικιστικής επιθετικότητας" ανέφερε το κανάλι Al Jamahiriya. Δεν διευκρινίστηκε πότε ακριβώς σημειώθηκαν οι βομβαρδισμοί.
Επιδρομές στην Αλ Αζιζίγια
Πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ
εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στη λιβυκή πόλη Αλ Αζιζίγια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης. "Η πόλη της Αλ Αζαζίγια δέχτηκε πριν από λίγο επίθεση των σταυροφόρων αποικιοκρατών και βομβαρδίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα", μετέδωσε το κανάλι Αλ Τζαμαχιρίγια.
Πλοίο μεταφέρει 1.200 ασιάτες και αφρικανούς
Ένα πλοίο το οποίο μετέφερε περίπου 1.200 ασιάτες και αφρικανούς μετανάστες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση έπειτα από εβδομάδες με πολύ λίγο νερό και φαγητό, απέπλευσε σήμερα από τη Μιζουράτα της Λιβύης που πολιορκείται για τη Βεγγάζη, όπως ανακοίνωσε μία διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση.

Το ναυλωμένο ελληνικό πλοίο Ionian Spirit κατάφερε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή να μεταφέρει στη Μιζουράτα 400 τόνους ανθρωπιστικού υλικού παρά το χθεσινό βομβαρδισμό, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

"Απέπλευσε νωρίς σήμερα το πρωί με περίπου 1.200 ανθρώπους", δήλωσε η εκπρόσωπος του IOM Τζέμινι Πάντια στο Ρόιτερς. "Άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι επέβαιναν στο πλοίο, όλοι αφυδατωμένοι και αδύναμοι. Πολλοί από αυτούς χρειάζονται ιατρική βοήθεια", πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα