Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναπτύσσεται

Σε εκδήλωση με θέμα «πανεπιστήμιο και κοινωνία» που οργάνωσε στο Βουλευτικό του Ναυπλίου το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μίλησε χθες βράδυ ο πρύτανης του πανεπιστημίου καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ο πρύτανης σημείωσε ότι το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται σε όλες τις πόλεις- έδρες των νομών της περιφέρειας κι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε την άποψη ότι το αύριο για το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
θα είναι καλύτερο και θα έχει ισχυρότερη παρουσία από σήμερα. Χαρακτήρισε ευσεβείς πόθους τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συρρίκνωση ή συγχώνευση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τόνισε ότι, «κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί σήμερα Περιφέρεια Πελοποννήσου χωρίς πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κι αυτή νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση η οποία έχει υπάρξει».

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Γιάννης Νανόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ελλάδα περνά μια πολύ μεγάλη κρίση. Νομίζω ότι αίτια αυτής της κρίσης είναι η λάθος παιδεία την οποία έχουμε ειδικά στο πολιτισμικό επίπεδο." Ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι έχουμε λάθος κουλτούρα κι αντιμετώπιση του κόσμου και μας λείπει η κοινωνική συνείδηση, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται αλλαγή παιδείας που να αρχίζει μέσα από την οικογένεια.

Ο κ. Νανόπουλος σχολιάζοντας τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικότερα με τη σχολή Καλών Τεχνών και το τμήμα Θεατρικών Σπουδών που εδρεύει στο Ναύπλιο, υπογράμμισε ότι, «νομίζω ότι αυτό θα είναι εγκληματικό για το Ναύπλιο» .

«Το Ναύπλιο γνωρίζουμε είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, είναι ωραία πόλη κατά κοινή παραδοχή» και αναρωτήθηκε αν «εδώ που είναι οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, η Τίρυνθα και το 'Αργος δεν μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο τμήμα, που μπορεί να υπάρχει». Πρόσθεσε δε, με νόημα, ότι απ' όλη την Ελλάδα το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έκανε παράρτημα στο Ναύπλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα