Το κατασκηνωτικό επίδομα

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2013
Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι και για το καλοκαίρι 2013 θα συνεχιστεί η χορήγηση του κατασκηνωτικού επιδόματος σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης ΕΔΟΕΑΠ παρά την οικονομική συγκυρία που πλήττει τον Οργανισμό.
Σε πείσμα των καιρών, ο ΕΔΟΕΑΠ , με αίσθημα κοινωνικής
αλληλεγγύης , στηρίζει το θεσμό του κατασκηνωτικού επιδόματος ,στηρίζει τους ανθρώπους του Κλάδου των ΜΜΕ που βιώνουν τις πιο αντίξοες οικονομικές συνθήκες και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των μελών μας , να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Το κατασκηνωτικό επίδομα χορηγείται σε έμμεσα μέλη – παιδιά ασφαλισμένων 6-15 ετών (γεννηθέντα από 1/6/1998-31/5/2007), σύμφωνα με τον Κανονισμό Υγείας.
Για τη χορήγηση της παροχής αυτής ωστόσο, θα λαμβάνεται ως κριτήριο το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα οικονομικού έτους 2012, η οικογενειακή κατάσταση των μελών και η εργασιακή τους κατάσταση.
Συγκεκριμένα:
Ø Για ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως €40.000, η παροχή θα ανέρχεται στα € 200,00 για το πρόγραμμα 3 εβδομάδων (με διανυκτέρευση – 21 ημερολογιακές ημέρες) και σε € 80,00 για ημερήσιο πρόγραμμα (15 εργάσιμες ημέρες).
Ø Για ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα από €40.001 και άνω, η παροχή δεν θα χορηγηθεί.
Ø Για τις πολύτεκνες οικογένειες (3 παιδιά και άνω) , το όριο του ετήσιου φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος αυξάνεται κατά € 5.000 για κάθε παιδί ( 3 παιδιά € 45.000 εισόδημα, 4 παιδιά € 50.000 εισόδημα, 5 παιδιά € 55.000 εισόδημα κ.ο.κ).

Για τη διευκόλυνσή σας, καταρτίστηκε ο παρακάτω πίνακας με όλες τις κατηγορίες δικαιούχων του κατασκηνωτικού επιδόματος.
Εξαίρεση αποτελούν οι αποδεδειγμένα άνεργοι συνάδελφοί μας (δηλαδή όσοι πληρώνουν εξ ιδίων το ασφάλιστρο ανεργίας καθώς και αυτοί που βρίσκονται σε επιδοτούμενη ανεργία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), στους οποίους το επίδομα θα χορηγηθεί κανονικά. Επίσης και οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση θα ισχύει το πλαφόν των € 40.000 του ετήσιου οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος που αναφέρθηκε παραπάνω, με εξαίρεση τις πολύτεκνες οικογένειες, που έχουν άλλα όρια, τα οποία αναφέρθηκαν.
Στις περιπτώσεις αυτές , η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται επιπλέον των νόμιμων παραστατικών με : α) υπογραφή από τον Τομέα Ασφάλισης ότι το έτος 2012 ο ασφαλισμένος τελούσε υπό καθεστώς ανεργίας ή επίσχεσης, καθώς και β) την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης ότι το οικονομικό έτος 2013 (αφορά εισοδήματα του έτους 2012), το ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα τους δεν θα υπερβεί το ποσό των € 40.000 ή τα αντίστοιχα όρια της κατηγορίας πολυτέκνων.

Ιδιαίτερες περιπτώσεις θα εξεταστούν ειδικά σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, το μήνα Σεπτέμβριο 2013.

Εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα έκδοσης εγγυητικών επιστολών με το ποσό συμμετοχής του Οργανισμού, για κατασκηνώσεις που δέχονται αυτόν τον τρόπο συνεργασίας . Με βάση τη διαδικασία αυτή, θα εκδίδουμε εγγυητικές επιστολές και το υπόλοιπο ποσό θα το καταβάλλει ο ασφαλισμένος απευθείας στην κατασκήνωση. Οι κατασκηνώσεις θα πληρώνονται μέσα σε 3 μήνες από τον ΕΔΟΕΑΠ με την προσκόμιση του σχετικού τιμολογίου και των εγγυητικών επιστολών.

Για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΤΥΠ ή στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα