Οι πικρές αλήθειες για τη δημόσια τηλεόραση

Σήμερα που όλοι ασχολούνται με την ΕΡΤ και το αν πρέπει ή όχι να κλείσει, να εξυγιανθεί και ό,τι άλλο είναι να συμβεί, έχουμε κάποια πράγματα από το πρόσφατο παρελθόν να σας υπενθυμίσουμε.

Πρώτον. Την περίοδο Ρουσόπουλου και της διοίκησης του ανταγωνιστικούλη Παναγόπουλου, που «φέσωσαν» την ΕΡΤ και για τις πράξεις τους θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη. Μεικτές παραγωγές, διορισμοί συμβασιούχων

κλπ.

Δεύτερον. Το σχέδιο που σήμερα υλοποιείται, ανήκει στον Μόσιαλο. Δεν τον θυμάστε; Πρόκειται για τον επί Παπανδρέου πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ κρατάει αποστάσεις από το σχέδιο; Προφανώς για λόγους εντυπώσεων. Βέβαια, σήμερα ο Μόσιαλος δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αλλά ο δεύτερος πυλώνας της κυβέρνησης Σαμαρά πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.

Τρίτον. Ποια είναι τα νούμερα που «κάνει» η ΕΡΤ; Αντιστρόφως ανάλογα του προσωπικού που απασχολεί. Για πόσα χρόνια δεν λέγαμε ότι η «ανύπαρκτη» ΕΤ3 πρέπει να λειτουργεί για… εθνικούς λόγους, λες και αποτελούσε επένδυση που θα κρατούσε «ζωντανές» τις ακριτικές περιοχές στον Βορρά.

Και κάτι τελευταίο. Όσοι νοιάζονται για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης, ας παρακολουθήσουν τα προγράμματα της Deutsche Welle και του BBC. Θα καταλάβουν πώς πρέπει να λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση για να είναι ανταγωνιστική.

Αβέρκιος Λουδάρος

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα