Το δόγμα της εργοδοσίας: ΜΜΕ χωρίς συντάκτες!

Το δόγμα της εργοδοσίας «ΜΜΕ χωρίς συντάκτες», με τελικό στόχο την κατευθυνόμενη πληροφόρηση, υπηρετούν οι τελευταίες πρακτικές της εργοδοσίας που καταργούν την απασχόληση την Κυριακή (Εθνος ΔΟΛ MEGA) και κλείνουν τα γραφεία Αθηνών στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Μετά την «Μακεδονία» , που δεν έχει γραφείο ανταποκριτών στο κέντρο αν και εφημερίδα εθνικής εμβέλειας, το ίδιο μοντέλο
στην ενημέρωση ακολουθεί τώρα και η δεύτερη εφημερίδα της συμπρωτεύουσας «Αγγελιοφόρος» με άλλες δυο απολύσεις δημοσιογράφων από χθες, λίγο πριν βάλει λουκέτο στο γραφείο της Αθήνας. Δεν είναι βέβαια τυχαία η απάθεια της θλιβερής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ, καθώς και η ένοχη σιωπή της ΠΟΕΣΥ απέναντι στους 3 της Θεσσαλονίκης (Μπακατσέλο, Μπόμπολα Ψυχάρη).

Με την άδεια των συνδικαλιστών η τρόικα των εκδοτών κατήργησε το φύλλο της Δευτέρας στον «Αγγελιοφόρο» (μοναδική απογευματινή εφημερίδα με 5 εκδόσεις την εβδομάδα), έκοψε τους μισθούς 12 %, και φτιάχνει τώρα , και μακεδονικό ντόμινο - σφαγή στις εργασιακές σχέσεις, σ όλη την ενημέρωση.

Η αναλγησία της εργοδοσίας και η αβάντα του συνδικαλισμού της υποταγής ,κρίνονται στις κάλπες 25και26 Μαίου

Για να τελειώνουμε με την παρένθεση της ντροπής στην ΕΣΗΕΑ και στην ΠΟΕΣΥ.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Επί του πιεστηρίου: Στις 3 σήμερα το απόγευμα αποφασίσθηκε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να γίνει στάση εργασίας την Πέμπτη 12 Μαίου για την γενική συνέλευση.

Σε δυο ώρες όμως η στάση εργασίας ανεστάλη. Ποιος τους τηλεφώνησε και τι τους είπε;

Τέτοια παρακμή

Keywords
Τυχαία Θέματα