Συναυλία για τη στήριξη του οργανισμού "Ακτίνα"

Πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι, με τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της μουσικής που ταυτίστηκε με τις γιορτές, τις χαρές και τις λύπες του λαού μας, πραγματοποίησαν ομογενείς καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της ετήσιας συναυλίας του πολιτιστικού οργανισμού "Ακτίνα" και με σκοπό την οικονομική στήριξη των ομώνυμων κοινωφελών του ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων.

Με γενικό τίτλο "Ελληνικό μουσικό ταξίδι", η φετινή συναυλία ήταν αφιερωμένη στα ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, σε μια προσπάθεια να υποστηριχθεί ένας ομογενειακός φορέας που προβάλλει
την παράδοση, την ιστορία και τα εθνικά ζητήματα του Ελληνισμού, τόσο με πολιτιστικές εκδηλώσεις όσο και με ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα από δημόσιο σταθμό της αμερικανικής μεγαλούπολης, γι' αρκετά χρόνια.

Τη συναυλία, που έγινε σε ξενοδοχείο της περιοχής Κουίνς, παρακολούθησαν πολλοί ομογενείς, πρόεδροι και αντιπρόσωποι ελληνοαμερικανικών φορέων, καθώς και αρκετοί Αμερικανοί φίλοι του οργανισμού, όπως και τοπικοί αξιωματούχοι. Ανάμεσα στους θεατές ήταν ο πρόξενος της Ελλάδας, Ευάγγελος Κυριακόπουλος, και η γενική πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού. Στους χαιρετισμούς των επισήμων τονίσθηκε ιδιαίτερα το "σημαντικό έργο" που επιτελεί ο "Ακτίνα" για την πολιτιστική και εθνική προβολή των μητέρων πατρίδων και εξήραν τη συμβολή της ιδρύτριας, προέδρου και παραγωγού του οργανισμού, Έλενας Μαρουλλέτη.

Στη συναυλία συμμετείχαν ο συνθέτης Σπύρος Εξάρας (κιθάρα) και οι Χρήστος Παπαδόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι), Λήδα Μανιατάκου (τραγούδι), Μέγκαν Γκούλτ, (βιολί, μπαγλαμά) και Μαθίας Κάνζλι (κρουστά). Επίσης, έλαβε μέρος η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα κωμικός Έλεν Κάρις.
Keywords
Τυχαία Θέματα