Υποβολή προτάσεων για τη "Συνεργασία 2011"

Τους ενδιαφερόμενους παραγωγικούς και ερευνητικούς φορείς καλεί η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Παιδείας, να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο της Πράξης "Συνεργασία 2011", που αφορά συμπράξεις παραγωγικών και ερευνητικών φορέων σε εστιασμένους ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς.

Στόχος είναι η προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους ερευνητικούς φορείς της χώρας μας, μέσα από την από κοινού εκτέλεση ερευνητικών και τεχνολογικών έργων που θα προάγουν την πράσινη ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων
και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη.

Οι επιστημονικοί και τεχνολογικοί τομείς προτεραιότητας είναι: Φαρμακευτικά/Καλλυντικά προϊόντα, Τρόφιμα/Ποτά, Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία και Βιοτεχνολογία, Χημικές διεργασίες στη βιομηχανία, Προηγμένα Υλικά, Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Αυτοματισμοί, Ενέργεια, Περιβάλλον, Ασφάλεια και Υπηρεσίες.

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν εγχώριες συμπράξεις επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων, ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ), τεχνολογικών, δημόσιων, και άλλων φορέων. Οι βασικοί αποδέκτες (ομάδες-στόχοι) της δράσης είναι οι επιχειρήσεις και οι ερευνητικοί φορείς (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα).

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 68,32 εκατ. ευρώ και ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 85 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ενός ερευνητικού έργου θα είναι από 300.000 έως 3.000.000 ευρώ, με χρονική διάρκεια από 24 έως 36 μήνες. Προτάσεις που δεν εγκρίθηκαν στην προηγούμενη δράση "Συνεργασία 2009", μπορούν να υποβληθούν ξανά βελτιωμένες.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, στην αγγλική γλώσσα, συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα:

https://apps.gov.gr/minedu/synergasia/, έως 11/07/2011 (καταληκτική ημερομηνία).

Αναλυτικές πληροφορίες για την δράση παρέχονται στην προκήρυξη και στον οδηγό εφαρμογής της πράξης που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ (www.gsrt.gr).
Keywords
Τυχαία Θέματα