Συνάντηση Προέδρου Βουλής με Έλληνες φοιτητές

Ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν δέχθηκε σήμερα ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Παλέρμου της Ιταλίας και του Πανεπιστημίου Νανσύ της Γαλλίας, στους οποίους δήλωσε ότι ο ενεργειακός πλούτος που διαθέτει η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ασπίδα και δόρυ του κυπριακού
ελληνισμού.

Μιλώντας προς τους φοιτητές ανέφερε ότι τα κυπριακά αποθέματα ενέργειας αλλάζουν τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές δυνατότητες της Κύπρου και λόγω αυτού του γεγονότος η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά μίλησε για εισβολή και κατοχή κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κύπρο.

Αντιλαμβάνεται, είπε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να απεξαρτηθεί από την αποκλειστική προμήθεια φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Ο Μάριος Καρογιάν, υπέδειξε ότι στο σχέδιο Ανάν, υπήρχε η δήθεν αθώα πρόνοια, ότι οι βρετανικές βάσεις έχουν δική τους, αποκλειστική οικονομική ζώνη, δηλαδή θα εκμεταλλεύονταν οι Βρετανοί τα κυπριακά αποθέματα φυσικού αερίου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι αναμένονται τον Ιούνιο ισχυρές πιέσεις στη δική μας πλευρά.

Πρόσθεσε ότι στις διαπραγματεύσεις σήμερα «δεν κινείται φύλλο», γιατί η τουρκική πλευρά προωθεί συνομοσπονδία και επιθυμεί να διατηρήσει τα επεμβατικά της δικαιώματα, ώστε να μπορεί όποτε θέλει, χωρίς την πίεση της διεθνούς κοινότητας να επεμβαίνει στο νησί.

Ο κ. Καρογιάν τόνισε ότι ο ελληνισμός είναι ενιαίος. «Όταν υποφέρει η Κύπρος υποφέρει και η Ελλάδα και αντιστρόφως. Όταν ευημερεί η Ελλάδα, ευημερεί και η Κύπρος και αντιστρόφως», υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα