Η Συρία να "αποκηρύξει κάθε υπέρμετρη χρήση βίας"

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα από τη Συρία να "αποκηρύξει κάθε υπέρμετρη χρήση βίας" κατά των διαδηλωτών και καταδίκασε "τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν νεκρούς και τραυματίες" τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Γαλλία καταδικάζει τα
βίαια επεισόδια που προκάλεσαν νεκρούς και τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές χθες τη νύχτα στη Ντεράα", δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό.

"Ζητούμε από τη Συρία, όπως το έκανε χθες και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να προχωρήσει σε μία διαφανή έρευνα για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και να αποκηρύξει την υπέρμετρη χρήση βίας", πρόσθεσε.

Το Παρίσι ζητεί επίσης από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που αντιμετωπίζει κίνημα αμφισβήτησης τις τελευταίες ημέρες, να ξεκινήσει μία διαδικασία μεταρρυθμίσεων. "Πρέπει να γίνουν χωρίς καθυστέρηση πολιτικές μεταρρυθμίσεις για να απαντήσουν στις επιθυμίες του συριακού λαού", επεσήμανε ο Βαλερό.

Γαλλία υπενθυμίζει τη δέσμευσή της στην ελευθερία για ειρηνικές διαδηλώσεις σε όλες τις χώρες. Ζητεί από τις συριακές αρχές να απελευθερώσουν όλους τους ανθρώπους που κρατούνται επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, εξαιτίας των πεποιθήσεών τους ή της δράσης τους υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", υπογράμμισε.

Νέες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων χθες το βράδυ στην πόλη Ντεράα, θέατρο κινητοποιήσεων χωρίς προηγούμενο εναντίον της κυβέρνησης, σύμφωνα με ακτιβιστή.
Keywords
Τυχαία Θέματα