Έντονη Αντίδραση κατά ΕΕΤΤ

Πλήρη στήριξη στη διοίκηση του ΟΤΕ-παρά το γεγονός ότι οι «ανοιχτοί λογαριασμοί» παραμένουν-παρέχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, με αφορμή την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, να επιβάλει στον ΟΤΕ προσωρινά μέτρα, σχετικά με την ανάπτυξη του Νέας Γενιάς Δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης, VDSL.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ η απόφαση αυτή επιβάλλει στον ΟΤΕ την Υποχρέωση Παροχής Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης και Χρήσης Ειδικών Ευκολιών Δικτύου στους εναλλακτικούς παρόχους και την αποχή του Οργανισμού για διάστημα 6 μηνών, από τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης, που αντιστοιχούν στις προαναφερθείσες υπηρεσίες χονδρικής.

Το Συνδικαλιστικό Όργανο των υπαλλήλων του ΟΤΕ υπενθυμίζει στην ΕΕΤΤ ότι κανένας πάροχος δεν επενδύει ούτε ευρώ και απλά περιμένει ο ΟΤΕ να επενδύσει για να εκμεταλλευτεί και να λεηλατήσει τις υποδομές του με την προτροπή της Ανεξάρτητης Αρχής, οι αποφάσεις της οποίας, όπως εκτιμά, έχουν επιπτώσεις στους καταναλωτές γιατί δεν επιτρέπουν στον ΟΤΕ να προσφέρει ακόμα πιο προσιτές τιμές αλλά και στους εργαζόμενους γιατί είναι φανερό ότι η Διοίκηση επιχειρεί να μειώσει τη «χασούρα» που προκαλούν αυτές οι αποφάσεις με περικοπές μισθών και δικαιωμάτων.

Παράλληλα η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι μετά την εξέλιξη αυτή η Διοίκηση του ΟΤΕ εξετάζει το «πάγωμα» της επένδυσης στο VDSL ύψους 90 εκατ. Ευρώ για τη διετία 2010-2012, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής ύφεσης και τεράστιας ανεργίας, που η κυβέρνηση εναγωνίως ψάχνει για επενδύσεις.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατηγορεί την ΕΕΤΤ ότι με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που αναπτύσσει σε βάρος του ΟΤΕ τον οδηγεί σε εξόντωση, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και ζητάει από τη διοίκηση του ΟΤΕ να υπερασπιστεί αποτελεσματικά με κάθε μέσο και τρόπο την Επιχείρηση και δηλώνοντας ότι είναι στην ίδια πλευρά.
Keywords
Τυχαία Θέματα