Στον ερευνητή του Σλίμαν Βίλφριντ Μπέλκε το «Δαχτυλίδι της Τιμής»

Ο ερευνητής του Σλίμαν Βίλφριντ Μπέλκε τιμήθηκε με το φετινό «Δαχτυλίδι της Τιμής» της φιλελληνικής «Ένωσης Γερμανο-Ελληνικών Εταιριών». Την τιμητική διάκριση επέδωσε η πρόεδρος της ΕΓΕΕ Ζίγκριντ Σκαρπέλις-Σπερκ σε τελετή στο Γκίτερσλο.

Στην τελετή του Σαββάτου (19.03.2011) παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Δημήτριος Ράλλης, της Γερμανίας στην Αθήνα Ρόλαντ Βέγκενερ, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και
Επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Βερολίνο Παντελής Παντελούρης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕλληνοΓερμανικής Φιλίας Χρήστος Μαγκούφης, η φιλελληνίδα δήμαρχος του Γκίτερσλο Μάριον Ούνγκερ, ο νομάρχης της περιοχής Σβεν-Γκέοργκ Αντενάουερ καθώς και ο Κάρστεν Προυντέντ, εκπρόσωπος της Miele που παραχώρησε αίθουσα του μουσείου της εταιρίας για την πραγματοποίηση της τελετής.

Ο καθηγητής Γεώργιος Κορρές εξήρε το έργο του τιμώμενου Βίλφριντ Μπέλκε εστιάζοντας τη συμβολή του στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του μουσείου του Χάινριχ Σλίμαν στο σπίτι που γεννήθηκε ο Σλίμαν στο Ανκερσχάγκεν του Βραδεμβούργου. Επιπρόσθετα ο Βίλφριντ Μπέλκε είναι συγγραφέας και εκδότης σειράς βιβλίων και εργασιών για το Σλίμαν. Η διάκριση της Ένωσης απονέμεται κάθε διετία από το 1995 σε προσωπικότητες για την εξαιρετική συμβολή τους στις ελληνο-γερμανικές σχέσεις.

Ο πρέσβης Δημήτριος Ράλλης στο χαιρετισμό του τόνισε τον ξεχωριστό ρόλο των Γερμανο-Ελληνικών Εταιριών στην προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αναβαθμισμένης εταιρικής σχέσης που είχε συμφωνηθεί πριν από ένα χρόνο μεταξύ του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η μεγαλύτερη επίσκεψη κυβερνητικής αντιπροσωπείας από την Αθήνα στο Βερολίνο για τον απολογισμό και περαιτέρω προγραμματισμό κοινών δράσεων.

«Η Ελλάδα χρειάζεται τη δική μας αλληλεγγύη για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε από την πλευρά του ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Ρόλαντ Βέγκενερ. Ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης (ΠΑΣΟΚ) υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αγωνίζεται αυτό το διάστημα όχι μόνο για τη δική της ανάπτυξη, αλλά και για το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης», χαρακτηρίζοντας «ευπρόσδεκτες» τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Ένωσης Γερμανό-Ελληνικών Εταιριών Ζίγκριντ Σκαρπέλις-Σπερκ, μέχρι το 2005 βουλευτής του SPD, καυτηρίασε τις επιθέσεις γερμανικών μέσων ενημέρωσης όπως της εφημερίδας Bild κατά της Ελλάδας και χαρακτήρισε απαράδεκτο να δανείζονται οι γερμανικές τράπεζες με επιτόκιο 1% από την ΕΚΤ για να δανείζουν στη συνέχεια την Ελλάδα με επιτόκια 5,2 και 4,2%. Παράλληλα η κ. Σκαρπέλις-Σπερκ κάλεσε τη Γερμανία και την Ευρώπη να βοηθήσουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του κύματος λαθρομεταναστών που δέχεται.

Ο νομάρχης της περιοχής Σβέν-Γκέοργκ Αντενάουερ, εγγονός του πρώτου μεταπολεμικού καγκελάριου της δυτ. Γερμανίας Κόνραντ Αντενάουερ, εξήρε το ρόλο των Ελλήνων μεταναστών που ζουν στη
Keywords
Τυχαία Θέματα