Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Η σταθερή βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λήψη μέτρων δασικής πολιτικής που θα οργανώσουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δασική διοίκηση και θα διαμορφώσουν ένα ουσιαστικότερο πλαίσιο για τη δασική ανάπτυξη και τη δασοπροστασία, επισημαίνεται σε χαιρετισμό της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Τίνας Μπιρμπίλη, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Τον χαιρετισμό της υπουργού στην εκδήλωση της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, διάβασε ο γενικός γραμματέας Δασών του ΥΠΕΚΑ, Γιώργος Αμοργιανιώτης, καθώς η υπουργός συμμετείχε στην έκτακτη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ομιλία της υπουργού «ήδη, βρισκόμαστε ένα βήμα από την ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών σε τρεις ΟΤΑ στην Αττική, συζητάμε με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για τη δυνατότητα ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών που είχαν συνταχθεί και παραδοθεί στις δασικές υπηρεσίες κατά την Α' φάση του Εθνικού Κτηματολογίου και έχουμε ήδη νομοθετήσει για τη σύσταση του Πράσινου Ταμείου».

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη διοικητικές διαδικασίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, για το θέμα της διόρθωσης των Π.Δ. για τους οργανισμούς των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση με θέμα: «Δάσος - Οικονομική κρίση - Πράσινη ανάπτυξη» κεντρικός ομιλητής ήταν ο δασολόγος, τακτικός Ερευνητής του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., Δρ. Παύλος Κωνσταντινίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα