«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στην Καβάλα

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης κατάφεραν όχι μόνο να ξαφνιάσουν ευχάριστα τους Καβαλιώτες αλλά συνάμα να τους μεταφέρουν στο κλίμα μιας άλλης εποχής μέσα από το πιο γνωστό και ερωτικό έργο του W. Shakespeare «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Αρκούσαν η καλή διάθεση, η αγάπη κάποιων ανθρώπων για το θέατρο, η προσφορά
των νέων ηθοποιών, η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για να μπορέσουν οι «Ιουλιέτες της Καβάλας» να μεταφέρουν το μήνυμα του αγνού έρωτα, της βαθειάς αγάπης αλλά και της συμβολής της τέχνης στην ομορφιά της καθημερινής ζωής μας.

Η δράση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Καβάλας με θέμα «Ιουλιέτες της Καβάλας» ξεκίνησε πριν από δεκαπέντε μέρες και επαναλήφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Πρόκειται για μικρής διάρκειας παραστάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποσπάσματα από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του W. Shakespeare.

Μετά τη πετυχημένη πρεμιέρα του έργου «...και Ιουλιέτα», του 'Ακη Δήμου που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», επτά ερασιτεχνικές ομάδες κατέθεσαν τη δική τους ματιά στην πονεμένη ιστορία της Ιουλιέτας.

Περισσότεροι από δέκα ηθοποιοί σκορπίστηκαν σε δεκατρία διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης από το πρωί και ντυμένοι με κοστούμια εποχής, απήγγειλαν κομμάτια από το γνωστό έργο του W. Shakespeare «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» με τη συνοδεία ενός ή περισσοτέρων μουσικών οργάνων.

Κι αυτή τη φορά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Το θερμό χειροκρότημα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή των νέων ανθρώπων που δηλώνουν εραστές της τέχνης του θεάτρου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Θόδωρος Αμπαζής μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Καβαλιώτες αγκάλιασαν τόσο θερμά αυτήν την προσπάθεια. Τονίζει ότι με αυτή τη δράση η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θέλει να κατεβάσει το θέατρο στο δρόμο, κοντά στους πολίτες, ώστε στη συνέχεια οι πολίτες συνειδητά να έρθουν κοντά θέατρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα