Πρόταση της Credit Agricole στην Emporiki

Σχέδιο για τη διεξαγωγή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του εναπομείναντος μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου (4%) της ελληνικής θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας ΑΕ υπέβαλε η Credit Agricole στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας.

Το προσφερόμενο αντάλλαγμα ανέρχεται στα 1,76 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιπροσωπεύει premium
περίπου 30%.

Η Credit Agricole S.A. κατέχει περίπου το 91% των μετοχών της Εμπορικής και, αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης Δημόσιας Πρότασης, ενεργεί συντονισμένα (όπως ορίζεται από την Ελληνική νομοθεσία) με τη Sacam, η οποία είναι κατά 5% μέτοχος της Εμπορικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συγκεκριμένη κίνηση η Credit Agricole S.A. επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη θυγατρική της Τράπεζα.

Η Εμπορική υλοποιεί επί του παρόντος το επικαιροποιημένο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης -όπως αυτό ανακοινώθηκε στις 22 Ιουνίου του 2010- το οποίο έχει αρχίσει να αποδίδει τα πρώτα του αποτελέσματα: σημαντική βελτίωση του δείκτη εξόδων/εσόδων στο 65% στο 4ο Τρίμηνο του 2010 από 101% στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, καθώς και τριπλασιασμός των Μικτών Λειτουργικών Εσόδων από το 2009 στο 2010.

Η Credit Agricole έχει υποβάλει σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας. Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα ακολουθήσει η δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου και θα ξεκινήσει η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης

Μετά και την απόκτηση του 100%, η Credit Agricole δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή στην Εμπορική, σε ό,τι αφορά στην ονομασία και τη Διοίκησή της, ενώ παράλληλα η Εμπορική θα συνεχίσει να αξιοποιεί τα οφέλη από τον μητρικό όμιλο (παροχή ρευστότητας, πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, μεταφορά τεχνογνωσίας, κ.ά.)

Η Εμπορική Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία, με την παροχή ρευστότητας στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ενός αξιόπιστου τραπεζικού περιβάλλοντος.

Η Διοίκηση του Ομίλου της Credit Agricole έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει πρώτα σε Δημόσια Πρόταση, ενεργώντας με γνώμονα το συμφέρον της Τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των μετόχων και παράλληλα λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιχειρηματικές και μακροοικονομικές παραμέτρους.

Παράλληλα σημειώνεται ότι από 24/5/2011 το ανώτατο όριο διακύμανσης της μετοχής της Τράπεζας «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» αλλάζει από +20% σε +38% από την τιμή εκκίνησης της μετοχής της 23/5/2011 και μόνο για τη συνεδρίαση της 24/5/2011. Το κατώτατο όριο της μετοχής δεν θα μεταβληθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα