Πρώην συνεργάτης του Μουμπάρακ υποψήφιος

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του Μουστάφα Αλ Φίκι, πρώην συνεργάτη του έκπτωτου πρόεδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, για τη θέση του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου. "Ο διπλωμάτης καριέρας Αλ Φίκι είναι ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος για την θέση αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη στιγμή στην ιστορία του Αραβικού Συνδέσμου", ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών,
Νάμπιλ Αλ Αράμπι.

Ο υποψήφιος Μουστάφα Αλ Φίκι θα αντικαταστήσει --στην περίπτωση που εγκριθεί η υποψηφιότητά του-- τον συμπατριώτη του γενικό γραμματέα Αμρ Μούσα η θητεία του οποίου λήγει στα μέσα Μαΐου.

Μέλος του πρώην κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος ο κ. Αλ Φίκι έχει υπηρετήσει και ως υπουργός Πληροφόρησης τη δεκαετία του '80 ενώ διετέλεσε και μόνιμος εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Αραβικό Σύνδεσμο.

Ένας ακόμη υποψήφιος είναι ο Αμπντελραχμάν μπιν Χαμάντ Αλ Ατίγια από το Κατάρ που ανακοίνωσε ήδη από την περασμένη εβδομάδα την υποψηφιότητά του.

Η Αίγυπτος που φιλοξενεί την έδρα του Αραβικού Συνδέσμου ελπίζει ότι και αυτή τη φορά θα τηρηθεί η παράδοση αφού όλοι, με εξαίρεση έναν, γενικοί γραμματείς του Συνδέσμου ήταν Αιγύπτιοι. Η εξαίρεση ήταν ο τυνήσιος πολιτικός Σεντλί Κλίμπι που διετέλεσε γενικός γραμματέας από το 1979 έως το 1990.
Keywords
Τυχαία Θέματα