Παράνομοι όσοι εργάζονται με "εφεδρεία" και θα επιστρέψουν τα χρήματα

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφεδρεία στο Δημόσιο και το τι θα συμβεί στους εργαζομενους που επιλέξουν να συνεχίσουν να εργάζονται παρά το γεγονός ότι πρέπει να ενταχθούν βάσει νόμου σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η εγκύκλιος αφορά στη διαδικασία επιστροφής ποσών από όσους μονίμους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ
και των ΟΤΑ, που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τεθούν σε εφεδρεία με βάση το νόμο, παρέμειναν με υπαιτιότητα των αρμοδίων υπηρεσιών διοικητικού παράνομα στην Υπηρεσία λαμβάνοντας αποδοχές ως εν ενεργεία υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, με βάση σχετική συνταξιοδοτική νομοθεσία του 1999, γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα πρέπει να επιστραφούν κατά την συνταξιοδότηση τα επιπρόσθετα ποσά που ελάμβαναν τα ανωτέρω πρόσωπα ως μισθοδοσία σε σχέση με αυτά που θα ελάμβαναν υπό καθεστώς εφεδρείας.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο δεν αφορούν με κανέναν τρόπο υπαλλήλους, που ενώ πληρούσαν τυπικά τις προϋποθέσεις ένταξης στην εφεδρεία προτίμησαν (επί τη βάση αναγνωρισμένου δικαιώματος) να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία και να συνταξιοδοτηθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα