Θέλει την Προεδρία στην Σοσιαλιστική Διεθνή

Δεν θα επαναλάβουμε το ρεπορτάζ που έχει γραφτεί κατα κόρον το τρίημερο αυτό - με πρώτο το i-R - για το ΤΙ θα συμβεί την Τετάρτη το απόγευμα στη συνεδρίαση του 17μελους Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Και ΤΙ θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος του Γ.Παπανδρέου σχετικά με τον "οδικό χάρτη" των εξελίξεων που θέλει να δρομολογήσει. Ολα δείχνουν οτι:
1ον Θέλει να εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
άμεσα νέο πρόεδρο ο οποίος και θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Ο ίδιος ΔΕΝ θέλει να παραιτηθεί, αλλά τον Ιούνιο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θα πει οτι δεν μπαίνει εμπόδιο σε κανέναν και σε καμμία διαδικασία απενίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα παραμείνει "εγγυητής της ενότητας" και της διασύνδεσης του ΠΑΣΟΚ με τον δεθνή παράγοντα. Γι αυτό και το Τακτικό Συνέδριο θα το προτείνει να γίνει κάπου το Φθινοπωρο, όταν όλα στη χώρα "θα έχουν ξεκαθαρίσει" σχετικά με πρόσωπα, εκλογές και κυβερνητικά σχήματα.
Φαίνεται να πρότεινε στην Αννα Διαμαντοπούλου, το ρόλο της προέδρου στην Κ.Ο., αλλά αυτή φέρεται να αρνήθηκε - η ίδια διαψεύδει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση(αρχικά υπήρξε σκέψη και για τον Χ.Καστανίδη, αλλά "δεν περπάτησε"). Πρόθυμος γι αυτό το ρόλο δείχνει να είναι ο Χρήστος Παπουτσής(!).
2ον Μ.Χρυσοχοϊδης, Ε.Βενιζέλος και Α.Λοβέρδος έχουν αποκλείσει το σενάριο της "διαρχίας" (σύμφωνο σιωπής επάνω σε συντρίμμια, το χαρακτήρισαν) και απαίτησαν "καθαρές κουβέντες και λύσεις το αργότερο μέχρι τις αρχες Φεβρουαρίου" χωρις να είναι υποψήφιος ή να μετέχει ο ΓΑΠ.
Τι θα γίνει;
Είναι ολοφάνερο οτι η χώρα ΔΕΝ μπορεί να πάει σε εκλογές πριν το καλοκαίρι(με κανένα τρόπο και για κανέναν λόγο). Και οτι το επόμενο 4μηνο θα είναι "κόλαση"(ελπίζουμε για την δημιουργία του αύριο). Ούτε στο ΠΑΣΟΚ μπορούν να ακολουθήσουν τόσο μακρόσυρτες διαδικασίες, βάλτου (που θα βλάψουν στο φινάλε ακόμη περισσότερο τη χώρα). Ισως βρεθεί απλά μια φόρμουλα να ικανοποιηθεί η επιθυμία του ΓΑΠ να συνεχίσει στη Σοσιαλιστική Διεθνή, χωρίς άλλες "εκπλήξεις"...
Keywords
Τυχαία Θέματα