Οι νέοι ξεκίνησαν καλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Οι νεαροί έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές τα κατάφεραν. Στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων (Κ-20) που διεξάγεται στην Τουρκία, στην πρώτη συμμετοχή ελληνικής εθνικής ομάδας σε τέτοια διοργάνωση, ήρθε η νίκη με το 2-1 κόντρα στο Μεξικό.

Η ελληνική ομάδα του Κώστα Τσάνα είχε ψυχή, πάθος για την επιτυχία και δικαιώθηκε γιατί δεν παράτησε στιγμή το παιχνίδι. Το γκολ της νίκης ήρθε στο 89' από τον Κολοβό, όταν ο επιθετικός του Πανιωνίου
έκανε ωραία προσπάθεια και με εντυπωσιακό σουτ έστελε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τώρα, όλα είναι ανοιχτά για την υπόθεση πρόκριση σε έναν όμιλο που μετέχουν εκτός της ελληνικής ομάδας, το Μεξικό, το Μάλι και η Παραγουάη.

Μόλις στο 17' ο Διαμαντάκος έκανε ωραία προσπάθεια, γύρισμα και ο Μπουχαλάκης το 1-0 για την ομάδα του Κώστα Τσάνα.

Το Μεξικό ισοφάρισε στο 40' με απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Εσπερικουέτα.

Στο 52' ο εξαιρετικός Κορόνα είδε τον Καπίνο να τον σταματά, και στο 58' δύο φορές ο Διαμαντάτος δεν τα κατάφερε απέναντι στον Σάντσες σε μια σπουδαία στιγμή για την εθνική μας ομάδα.

Στο 72' κεφαλιά του Κορόνα πέρασε άουτ, σε ένα διάστημα που το Μεξικό έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Η εθνική μας ανέβασε και πάλι στροφές προς το τέλος του αγώνα. Στο 77'ο Γιαννιώτας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και ίσως είχε δίκιο όταν η μπάλλα σταμάτησε στο χέρι του Φερνάντες και στο τελευταίο 10λεπτο οι παίκτες του Τσάνα βγήκαν μπροστά για το γκολ.Ενα γκολ που ήρθε στο 89' με τον Κολοβό, μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής ομάδας απέναντι στο ισχυρό Μεξικό (2-1).

Διαιτητής: Ο ' Λίρι (Ν. Ζηλανδία).

Κίτρινη: Καπίνο.

Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαϊδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μπάλλας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης(69' Φουρλάνος), Γιαννιώτας(79' Λυκογιάννης), Κολοβός, Διαμαντάκος(84' Ράνος).

Μεξικό: Σάντσες, Μαρίν, Μπρισένιο, Ερνάντες, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέγια, Τρεβίσο(81' Βαν Ράικιν), Λούνα(60' Λόπες), Εσκομπόσα(65' Γκονζάλες).
Keywords
Τυχαία Θέματα