Οι εξελίξεις στη Λιβύη

"Ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία υπάρχει κοινή άποψη και συντονισμένη θέση. Είναι προφανές ότι ο κ. Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία. Εξάλλου, ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του 'εκτός παιχνιδιού', όταν άρχισε να βομβαρδίζει το λαό του. Ο κ. Καντάφι είναι δικτάτορας. Ήδη, ανήκει στην ιστορία, σε μια μακάβρια ιστορία της
Λιβύης". Αυτό δήλωσε, σήμερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Βαλερό, απαντώντας σε ερώτηση της βουλγαρικής ραδιοφωνίας ΒΝΡ σχετικά με τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη, τη διοίκηση της οποίας αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Γάλλο διπλωμάτη, στόχοι της επιχείρησης στη Λιβύη είναι η προστασία του άμαχου πληθυσμού και η παροχή βοήθειας στο λαό της αραβικής αυτής χώρας να οικοδομήσει το μέλλον της πατρίδας του "έπειτα από την απομάκρυνση του Καντάφι από το πολιτικό τοπίο της Λιβύης", όπως χαρακτηριστικά είπε.

"Δεν έχουμε άλλους σκοπούς ή φιλοδοξίες παρά να επιστρέψουμε την τύχη της Λιβύης στα χέρια του λαού της", πρόσθεσε ο κ. Βαλερό, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας.

Αναφερόμενος στην "επόμενη μέρα" της Λιβύης, ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία του έργου της ομάδας εργασίας των αρμόδιων υπουργών των χωρών του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζουν σήμερα στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Άνιου Άγγελοφ, αύριο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας θα αποφασίσει σχετικά με την ένταξη της φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού "Νράζκι" στο ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή της φρεγάτας στο ναυτικό αποκλεισμό θα κοστίσει οχτακόσιες χιλιάδες ευρώ το μήνα, ένα κόστος που θα αναλάβει το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα