Πρόστιμο σε εταιρεία για παραβάσεις

Πρόστιμο, ύψους 756.236 ευρώ, επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, στην εταιρεία «ΒΟΒ MOBILE HELLAS Α.Ε» για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας σχετικά με την παροχή συνδρομητικών Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης, ΥΠΠ, μέσω SMS αυξημένης χρέωσης.

Ύστερα από σωρεία καταγγελιών, η ΕΕΤΤ πραγματοποίησε ελέγχους στην εν λόγω εταιρία και διαπίστωσε παραβάσεις, οι οποίες συνίσταντο στην εγγραφή των καταναλωτών σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλού κόστους, χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν. Η προσέλκυση πελατών γινόταν μέσω ανάρτησης προωθητικών banners σε διαδικτυακές ιστοσελίδες με υψηλή επισκεψιμότητα, που προέτρεπαν τους καταναλωτές να καταχωρήσουν τον αριθμό του κινητού τους, προκειμένου να εντοπίσουν τους φίλους τους ή να λάβουν απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτησή τους ή κάποια εφαρμογή.

Όπως ανακοινώθηκε, το ύψος του προστίμου καθορίστηκε με βάση τη βαρύτητα της παράβασης, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο παραπλάνησης και πρόκλησης ζημίας σε καταναλωτές, τον αριθμό των θιγομένων συνδρομητών, καθώς και το τζίρο της εταιρείας από την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα