Ο Πρόεδρος παραιτείται της προεδρικής αποζημίωσης

Εδωσε πρώτος το παράδειγμα! Με μία συμβολική πράξη ο Κάρολος Παπούλιας έκανε γνωστό χθες ότι παραιτείται της προεδρικής αποζημίωσης. Η πρωτοβουλία αυτή από τον πρώτο πολίτη της χώρας αποτελεί μία κίνηση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και δείχνει πως οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα της συμμετοχής τους στην περιστολή των κρατικών δαπανών και της κατάργησης μιας σειράς προνομίων.

Αλλωστε η συμβολική αυτή ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει και ουσιαστικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που θα υπάρξουν μιμητές της στην κυβέρνηση, τη Βουλή
και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τον ενημέρωσε χθες για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Παπούλιας παρακάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να παραιτηθεί της χορηγίας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, που ανέρχεται περίπου στις 18.000 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, τόνισε πως πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τιμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ίδιο ως πρόσωπο αλλά και το αξίωμά του, και ότι για την κίνηση αυτή θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι οι αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας είχαν υποστεί μειώσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών και πάλι έπειτα από επιθυμία του ίδιου.

Την κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας χαιρέτισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, εκφράζοντας την ευχή να βρεθούν μιμητές της πράξης του αυτής. Εντονα αντέδρασε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι oι πολιτικοί κρίνονται από τις θέσεις τους και ότι η παραίτηση από τον προεδρικό μισθό δίνει άλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα και ζήτησε από τον κ. Παπούλια να υιοθετήσει την πρόταση του κόμματος για την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και άλλων προνομίων.

«Καλοδεχούμενη, αν και καθυστερημένη» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, θυμίζοντας ότι το κόμμα του επέστρεψε πέρυσι 1 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε ότι η ανακοίνωση της ΠτΔ πιέζει τη Βουλή και τα κόμματα να δώσουν εμπράκτως παραδείγματα δραστικότερων περικοπών.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορεί την Ελλάδα;

Την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσαν οι συνεχείς δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και οι πιεστικές απαιτήσεις που διατυπώνει προς την ελληνική πλευρά για τη σύνθεση της κυβέρνησης και τον χρόνο των εκλογών, λέγοντας σε υψηλούς τόνους: «Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορεί την Ελλάδα;».

Ο Κ. Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στο υπ. Εθνικής Αμυνας έδειξε να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το ύφος των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε των τελευταίων ημερών. «Ολοι έχουμε χρέος να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα