Ο ιρανικός στολίσκος εγκαταλείπει την αποστολή του

ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Ένας ιρανικός στολίσκος που αναμενόταν να αποπλεύσει με κατεύθυνση το Μπαχρέιν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους σιίτες διαδηλωτές εγκατέλειψε την αποστολή του, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο Irna.

Το Μπαχρέιν είχε καταγγείλει ότι ο στολίσκός αυτός αποτελούσε καταφανή ανάμειξη του Ιράν στα εσωτερικά του θέματα.

Η κυβέρνηση του Ιράν ζήτησε από τον στολίσκο, στον οποίο έπαιρναν μέρος 120 φοιτητές, ακτιβιστές και πνευματικοί, να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους, σύμφωνα
πάντα με το Irna.

"Έπειτα από τα επανειλημμένα αιτήματα των αρχών να μην αποπλεύσει ο στολίσκος, πραγματοποιήθηκε μία συνέλευση στην οποία αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τα σχέδιά μας", δήλωσε ο διοργανωτής Μεχντί Ακραριάν.

Το Μπαχρέιν, όπου μία σουνιτική οικογένεια κυβερνά εδώ και δεκαετίες τη χώρα η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες, κατηγορεί το Ιράν ότι υποθάλπει τις κινητοποιήσεις των σιιτών που ζητούν περισσότερες πολιτικές ελευθερίες.

Ο στολίσκος αρχικά σκόπευε να ζητήσει άδεια για να εισέλθει στα χωρικά ύδατα του Μπαχρέιν. Ομως σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ο επικεφαλής της Αρχής Πληροφόρησης του Μπαχρέιν, σεΐχης Φαουάζ μπιν Μοχάμεντ Αλ Χαλίφα, ανέφερε ότι η ιρανική ενέργεια "είναι απαράδεκτη και μια σαφής επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας του, τη στιγμή μάλιστα που το Μπαχρέιν δεν έχει ζητήσει κανενός είδους βοήθεια από το Ιράν ή από άλλες χώρες".
Keywords
Τυχαία Θέματα