Οι 10 ισχυρότερες μυστικές υπηρεσίες

18:00 17/5/2011 - Πηγή: 24wro
Μια υπηρεσία πληροφοριών είναι ουσιαστικά μια κυβερνητική υπηρεσία…
η οποία δημιουργείται για να συλλέγει πληροφορίες. Πάνω σε αυτές τις πληροφορίες βασίζεται η εθνική ασφάλεια και η άμυνα κάθε χώρας.
Οι πληροφορίες που συλλέγουν μπορεί να είναι προϊόντα υποκλοπών επικοινωνιών, κατασκοπείας, κρυπτανάλυσης, αλλά και συνεργασίας με άλλες αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.
Δείτε στην συνέχεια τις 10 ισχυρότερες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο, ξεκινώντας από την λιγότερο ισχυρή..

10. RAW
(Ινδία)

Η RAW ιδρύθηκε το 1968 με αποκλειστικό σκοπό την εξάρθρωση δικτύων υποστήριξης ένοπλων πακιστανικών ομάδων που δρούσαν στην Ινδία. Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια από τις πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες εκτείνοντας τις δραστηριότητες της σε γειτονικές χώρες όπως η Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, το Μπανγκλαντές και αλλού.
Οι αρχές του Πακιστάν έχουν κατηγορήσει πολλές φορές τη RAW για τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της. Αν και δεν έχουν προσκομιστεί αποδείξεις, η RAW έχει ένα ιστορικό υποστήριξης ένοπλων ομάδων στο Κασμίρ, στο Αφγανιστάν και τη Σρι Λάνκα
Το 1996 βρέθηκε στη μέση ενός σκανδάλου παράνομης χρηματοδότησης Αμερικάνων υποψηφίων για τις εκλογές του Κογκρέσου. Περιπτώσεις διείσδυσης σε αμερικανικά και κινεζικά δίκτυα έχουν γίνει πολλές φορές το αντικείμενο δημόσιας κριτικής και τα μέσα ενημέρωσης ζητούν τώρα περισσότερη διαφάνεια στις δραστηριότητες της.

9. ASIS (Αυστραλία)

Ιδρύθηκε στις 13η Μαΐου του 1952. Η αυστραλιανή υπηρεσία πληροφοριών είναι υπεύθυνη για τη συλλογή πληροφοριών από το εξωτερικό. Κύριος σκοπός της,φυσικά η προστασία των πολιτικών και των οικονομικών συμφερόντων της χώρας.

8. ISI (Πακιστάν)

Γνωστή ως κράτος εν κράτη, η ISI είναι πιο γνωστή για την προστασία του στρατιωτικού κατεστημένου από την εσωτερική αντιπολίτευση στο Πακιστάν. Κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για τη διπρόσωπη στάση που κράτησε στο θέμα της ισλαμικής τρομοκρατίας καταπολεμώντας τη στο εσωτερικό και ενισχύοντας τη στο εξωτερικό.
Είτε προπαγανδίζοντας κατά της Ινδίας στο Κασμίρ, είτε χρηματοδοτώντας αυτονομιστές Σιχ στο Πουντζάμπ, η ISI έχει μεθοδικά υπονομεύσει τη σταθερότητα στην Ινδία για δεκαετίες. Η κυβέρνηση της Ινδίας την έχει κατηγορήσει για δεκάδες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στο Μουμπάι το 2006 στην οποία σκοτώθηκαν 187 άνθρωποι. Την ίδια στιγμή η ISI συνεργαζόταν με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν μέσα στο Πακιστάν.

7. BND (Γερμανία)

Ιδρύθηκε την 1 Απριλίου του 1956 και οι εργαζομένοι της φτάνουν τους 6.050 σε όλο τον κόσμο. Η BND λειτουργεί ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την γερμανική κυβέρνηση. Οι υπηρεσίες της επικεκντώνονονται περισσότερο στις  υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και στην ηλεκτρονική επιτήρηση των διεθνείς επικοινωνιών.

6. DGSE (Γαλλία)

Ιδρύθηκε στις 2 Απριλίου του 1982. Λειτουργεί  υπό τη διεύθυνση
Keywords
Τυχαία Θέματα