Νέα Διευθύντρια στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Η κυρία Λόλα - Θεοδώρα Τότσιου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) αναλαμβάνει για την επόμενη πενταετία - σύμφωνα με σημερινή απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού - τη θέση της διευθύντριας του μοναδικού κρατικού ωδείου της χώρας.

Απόφοιτος (αριστούχος) του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Πανεπιστημιακής Σχολής Μουσικής Χαϊδελβέργης - Μάνχαϊμ,
η κ.Τότσιου παρουσιάζει από το 1980 τη δουλειά της με κονσέρτα, ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη, Κύπρο, Αίγυπτο και ΗΠΑ.

Υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της “Hellexpo” και μέλος επιτροπών σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου. Δίνει διαλέξεις με θέματα “Η γυναίκα solist” και “Σκηνικό stress”, ενώ από τον Ιούλιο του 2010 είναι μέλος του ΔΣ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει στο “Νέο Ωδείο”, στο “Σύγχρονο Ωδείο”, στο “ Μουσικό Κολλέγιο” και για εννέα χρόνια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου “Mακεδονία”.

Η κ. Τότσιου αναλαμβάνει τη θέση της διευθυντού στο ΚΩΘ - τον παλαιότερο (ιδρύθηκε το 1914 ) δημόσιο φορέα πολιτισμού της χώρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για το παρόν και το μέλλον του. Το Ωδείο βρίσκεται σε αναταραχή, οι εξετάσεις των 500 και πλέον σπουδαστών του ματαιώθηκαν και οι καθηγητές συνεχίζουν επ'Α αόριστον τις απεργίες τους, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους των τελευταίων έξι και πλέον μηνών.

Παράλληλα, τα οικονομικά προβλήματα, που επέφεραν τη δραστικότατη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης - από 1.500.00 στις 680.000 ευρώ - αλλά και τα διοικητικά κενά, που προήλθαν από τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις των διευθυντών αλλά και μελών του ΔΣ, οδηγούν το μοναδικό κρατικό ωδείο στην Ελλάδα (στο οποίο η φοίτηση των σπουδαστών είναι δωρεάν), σε απόλυτη δυσλειτουργία .
Keywords
Τυχαία Θέματα