Γρήγορο τεστ για το βακτηρίδιο

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ
Ένα πιθανό κρούσμα διατροφικής δηλητηρίασης από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh) καταγράφηκε στην Ισπανία σε ένα 40χρονο άνδρα που επέστρεψε από τη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο Ντονίστια στο Σαν Σεμπαστιάν της βόρειας Ισπανίας.

Ο άνδρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην κεντρική Ευρώπη και τώρα νοσηλεύεται σε μονάδας εντατικής θεραπείας εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του. "Όσο δεν διαθέτουμε οριστικά αποτελέσματα, δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι πρόκειται για μια διατροφική λοίμωξη από το βακτηρίδιο E.coli", υπογραμμίζει το
νοσοκομείο.

Ο ασθενής εισήχθη στις 20 Μαΐου στη γαστρεντερολογική μονάδα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, είχε ταξιδέψει νωρίτερα στη Γερμανία και τη Τσεχία.

Την ίδια ώρα η ισπανίδα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ρόζα Αγκιλάρ κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι ενοχοποιεί τα ισπανικά αγγούρια μετά τους θανάτους που προκάλεσε η κατανάλωσή τους και ζήτησε μια ευρωπαϊκή λύση στην πτώση των πωλήσεων των φρέσκων λαχανικών.

Η κατάσταση είναι "εξαιρετικά σοβαρή" για τον τομέα, είπε η υπουργός κατά την άφιξή της σε μια συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους της στο Ντέμπρετσεν της ανατολικής Ουγγαρίας εκτιμώντας ότι το μέγεθος των απωλειών "ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια την εβδομάδα".

"Σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, χρειάζεται μια ευρωπαϊκή λύση", τόνισε.

"Έχουμε απογοητευτεί από τη διαχείριση της κατάστασης στη Γερμανία", πρόσθεσε προσάπτοντας στις γερμανικές υγειονομικές αρχές ότι προέβησαν σε αθέμιτες δηλώσεις βάζοντας στο στόχαστρο τα ισπανικά αγγούρια, την Ισπανία ως προέλευση της μόλυνσης, χωρίς να έχουν αξιόπιστα στοιχεία", τόνισε.

"Σήμερα θα παρουσιάσουμε το πρόβλημα ως κοινό πρόβλημα και θα ζητήσουμε μια αποζημίωση όχι μόνο για τους ισπανούς παραγωγούς αλλά και για τους ευρωπαίους παραγωγούς που επλήγησαν από την κατάσταση αυτή".

Η επιδημία έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 15 ανθρώπων στη Γερμανία, με μια 87χρονη στο Πάντερμπορν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, να καταλήγει σήμερα μετά τη λοίμωξή της από το βακτηρίδιο, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Με το θάνατο επίσης σήμερα μιας 50χρονης στη Σουηδία, ο αριθμός των θανάτων αγγίζει συνολικά τους 16.

Και άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία είδαν τις εξαγωγές των λαχανικών τους προς τη Γερμανία να σταματούν ουσιαστικά από τη μια ημέρα στην άλλη. Η Χάγη θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση οικονομική βοήθεια για τους παραγωγούς της, μετά την επιδημία με τις διάρροιες που επιφέρουν το θάνατο, έπειτα από την κατανάλωση αγγουριών.

Οι εξαγωγές αγγουριών στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν ποσό 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως για τους ολλανδούς παραγωγούς, σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Γεωργίας καθώς "μεγάλος αριθμός παραγωγών εξαρτάται από τις εξαγωγές προς τη Γερμανία".

Γρήγορο τεστ για το βακτηρίδιο Eceh
Παράλληλα ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίνστερ σ
Keywords
Τυχαία Θέματα