Μήνυμα ενότητας Χριστόφια

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης στο εσωτερικό μέτωπο, ώστε "όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες μεθοδεύσεις για ολοκλήρωση του εγκλήματος κατά της Κύπρου" , απηύθυνε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Σε χαιρετισμό στην εκδήλωση προς τιμήν των 70 χρόνων ζωής του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στους αγώνες και τα επιτεύγματα του Κόμματος, τονίζοντας ότι "αποτελεί ελπίδα για την αποτίναξη της κατοχής για λύση και επανένωση και για αντιμετώπιση των προβλημάτων
που δημιούργησε η παγκόσμια οικονομική κρίση".

Τα τελευταία τρία χρόνια, είπε, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο τόσο στο Κυπριακό όσο και στα κοινωνικό-οικονομικά θέματα, σημειώσαμε σημαντικές επιτυχίες.

Αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στο θέμα της "Ενέργειας", και είπε ότι το κεφάλαιο αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές για τον Κυπριακό λαό, καθώς και στις πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις οποίες χαρακτήρισε ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, χαρακτήρισε τις βουλευτικές εκλογές στις 22 Μαίου "κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση, που θα κρίνει τη συνέχιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της κυπριακής κοινωνίας".

Το ΑΚΕΛ, ανέφερε , " δεν ξεριζώνεται από τις συνειδήσεις του Κυπριακού λαού" και εξέφρασε την εκτίμηση ότι "για ακόμη μια φορά θα είναι πρωταγωνιστική δύναμη με ψηλά ποσοστά" .

Η εκδήλωση του ΑΚΕΛ πραγματοποιήθηκε στο καφενείο της Σκαρίνου, όπου έγινε η ιδρυτική συνέλευση του ΑΚΕΛ στις 14 Απριλίου του 1941. Το καφενείο μετατράπηκε σε Μουσείο για τα 70 χρόνια του ΑΚΕΛ.
Keywords
Τυχαία Θέματα