Ερευνα για την επίθεση κατά Κ. Χατζηδάκη

Την "αρχή της μυστικότητας" που διέπει το στάδιο της προανάκρισης, επικαλείται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα στοιχεία τα οποία έχει αναδείξει η μέχρι τώρα έρευνα για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.

Ερώτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε απευθύνει ο συνάδελφος του κ. Χατζηδάκη,
βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου επισημαίνοντας ότι "τρεις μήνες έχουν περάσει από την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ" και ότι "η επίθεση αυτή, που υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες, υποκινήθηκε από άτομα τα οποία έως τώρα παραμένουν ασύλληπτα".

Εις απάντηση της ερώτησης για τις ενέργειες των αστυνομικών υπηρεσιών, ο κ. Παπουτσής ενημερώνει τον κ. Καράογλου ότι "για τη συγκεκριμένη υπόθεση επελήφθη, άμεσα, προανακρίσεως η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας εκδηλώθηκαν και εκδηλώνονται όλες οι απαραίτητες και κατά περίπτωση ενδεδειγμένες δικονομικές και αστυνομικές ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της διενεργουμένης προανακρίσεως, δηλαδή να αποκαλυφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν".

Ο κ. Παπουτσής σημειώνει επίσης ότι "το προσωπικό της επιληφθείσας αστυνομικής υπηρεσίας εργάζεται με υπομονή, μεθοδικότητα και αντικειμενικότητα, αξιοποιώντας κατάλληλα κάθε διαθέσιμο στοιχείο και πληροφορία". Ωστόσο, επειδή, όπως υπογραμμίζει, η εν λόγω προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, η ανωτέρω προανακριτική Αρχή δε δύναται να γνωστοποιήσει στοιχεία που προκύπτουν από τη μέχρι τώρα σχηματισθείσα δικογραφία, καθότι αυτό αντιτίθεται στην αρχή της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της ποινικής διαδικασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα