Μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού της Σλοβενίας

Η ανάπτυξη του τομέα των αερομεταφορών αποτελεί προτεραιότητα για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα της Σλοβενίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τουρισμού του υπουργείου Οικονομίας, Μάριαν Χρίμπαρ, μετά τη συνεδρίαση Συμβουλίου για τον τουρισμό.

Ο κ. Χρίμπαρ ανακοίνωσε οκτώ νέα δρομολόγια πτήσεων για τις αρχές του 2012, μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου, το οποίο η κυβέρνηση δημιούργησε το Νοέμβριο του 2010 για να προτείνει μακροπρόθεσμους στόχους και μέτρα για την ενίσχυση του
τουρισμού στη χώρα.

Φέτος νέες πτήσεις τσάρτερ θα εισαχθούν, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία είπε ο Χρίμπαρ και πρόσθεσε ότι "προτεραιότητά μας θα είναι το μάρκετινγκ στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές και η συνέχεια των επενδύσεων».

Το 2011, θα διατεθούν για τον τουρισμό 42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 10 εκατ. για την προώθηση, ενώ το υπόλοιπο για τη συνέχιση του κύκλου επενδύσεων με τη βοήθεια κοινοτικών κονδυλίων.

Οι δραστηριότητες προώθησης έχουν ως στόχο τη βόρεια Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και χώρες των Βαλκανίων.

Ο Χρίμπαρ δήλωσε στο Συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού, Μπόρουτ Πάχορ, ότι τα στοιχεία από τους τρεις πρώτους μήνες του 2011 είναι αισιόδοξα.

Τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τουρισμό για την αρχή του 2011 εμφανίζουν θετικές τάσεις όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών και των διανυκτερεύσεων. Τα έσοδα από τον τουρισμό είναι επίσης σε άνοδο.

Η Σλοβενία κατατάσσεται 33η μεταξύ 139 χωρών στο πλαίσιο έρευνας για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού το 2010 από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), δύο θέσεις υψηλότερα σε σύγκριση με το 2009.
Keywords
Τυχαία Θέματα