Μετά τις 12 Δεκεμβρίου θα έρθει η "τρόϊκα"

Ο αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις δήλωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ είναι προγραμματισμένη να έλθει στην Αθήνα από τις 12 ως τις 16 Δεκεμβρίου για «προκαταρκτικές συζητήσεις» που αφορούν στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου η οποία γίνεται κάθε δύο εβδομάδες στην Ουάσινγκτον, ο κ.
Ράις ανέφερε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να εξέταση της 5ης αξιολόγησης του προγράμματος» της Ελλάδας η οποία ως γνωστόν αφορά στην 6η δόση. Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα εξετασθεί η έκθεση «των στελεχών», δηλαδή του κ. Πόουλ Τόμσεν, και ανέφερε ότι η έκθεση κάποια στιγμή θα δημοσιοποιηθεί.

Ο κ. Ράις σημείωσε ότι το Ταμείο αντιλαμβάνεται ότι «οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες για τους έλληνες πολίτες» και ότι είχε τονισθεί από την αρχή ότι το σημαντικότερο ήταν η «δικαιοσύνη» και η «δίκαιη κατανομή των βαρών».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ότι οι βασικοί στόχοι αυτή της στιγμή είναι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη και έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις στην αγοράς εργασίας και στον τομέα των υπηρεσιών, αναφερόμενος αμέσως πλην σαφώς στο ατελές άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο κ. Ράις ανέφερε ότι το Ταμείο παρακολουθεί με ενδιαφέρουν την εξέλιξη του PSI και ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος, τέλος, στην Ιταλία δήλωσε ότι «δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση για κανενός είδους χρηματοδότηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα