Μεγάλη νίκη των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας

Μια από τις "μεγαλύτερες νίκες στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας", χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις, στο Πακιστάν.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Αλβανία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, συμβάλλοντας στις μελλοντικές αλλαγές
για δημοκρατία και ελευθερία.

Για "πολύ μεγάλη νίκη των ΗΠΑ και του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά της τρομοκρατίας", έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μπερίσα σε σχετική ανακοίνωσή του, "ο Οσάμα μπιν Λάντεν πήρε αυτό που άξιζε και ο θάνατός του αποτελεί ανακούφιση για τις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν αποτελεί "μεγάλη νίκη για την ειρήνη και γι' αυτούς που θεωρούν την τρομοκρατία εχθρό-κλειδί για την ειρήνη και την προσωπική τους ελευθερία".

"Η δολοφονία του τρομοκράτη Μπιν Λάντεν δείχνει ότι η τρομοκρατία τιμωρείται αυστηρά", ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος της αλβανικής βουλής, Ζοζεφίνα Τοπάλι.

Σύμφωνα με την ίδια, ο θάνατος του αρχηγού της Αλ Κάιντα "αποτελεί νίκη, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για την ελευθερία σε ολόκληρο τον κόσμο".

Την "επιτυχημένη επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων που οδήγησε στο θάνατο του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη στον κόσμο, του Οσάμα μπιν Λάντεν", χαιρέτισε και το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με σχετική ανακοίνωσή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα