Αντιδράσεις για τη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, προκάλεσε η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, που μεταδόθηκε χτες, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ Ελλάδος και στην οποία εξέφρασε τις απόψεις του για το Κυπριακό.

Εντονότατες επικρίσεις, διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος σχολιάζοντας τις αναφορές του αρχιεπισκόπου, ότι "ξεγελάσαμε
τους Ευρωπαίους για να επιτύχουμε ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε ότι δίνει επιχειρήματα στους ξένους, που θέλουν να τιμωρήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στη θέση του αρχιεπισκόπου, ότι "διαπιστώνει επιθυμία του λαού να δει την Εκκλησία να αποτελεί τον πόλο συνένωσης δυνάμεων που θέλουν τερματισμό της καταβαράθρωσης", ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι "οι μεγαλοϊδεατισμοί που καλλιεργούν κάποιοι, ανάμεσά τους και ο Μακαριότατος, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ολοκληρώσουν την καταστροφή του τόπου".

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ επέκρινε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο ότι επιδεικνύει μεγάλη ασέβεια στα πολιτικά κόμματα και τον αείμνηστο αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Και κατέληξε, ότι ο αρχιεπίσκοπος συμπεριφέρεται ως πολιτικός παράγοντας και λειτουργεί διχαστικά, ενώ θα έπρεπε να σφυρηλατεί την ενότητα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η αντίθετη άποψη είναι πάντα σεβαστή, αλλά τόνισε ότι σε πολλά σημεία των όσων έχει δηλώσει ο αρχιεπίσκοπος, ο ΔΗΣΥ διαφωνεί κάθετα.

Ο κ. Αναστασιάδης σχολίασε τη δήλωση του αρχιεπισκόπου ότι, αν υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες αναμένει να είναι χειρότερο από τη διχοτόμηση, λέγοντας ότι άποψη του ιδίου είναι, πως δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τη διχοτόμηση.

Τόνισε ότι διαφωνεί με την εκτίμηση του αρχιεπισκόπου και ανέφερε ότι εναπόκειται στους πολιτικούς να αποδείξουν πως η εκτίμηση αυτή δεν είναι ορθή.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι ο αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία δικαιούνται να έχουν διαφωνίες με τους χειρισμούς στο Κυπριακό, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να αναμιγνύονται τα θρησκευτικά με τα πολιτικά.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως συμμερίζεται την ανησυχία του αρχιεπισκόπου, ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο, αφού, όπως υποστήριξε, διεξάγονται στη βάση του σχεδίου Αναν.
Keywords
Τυχαία Θέματα