Αλλαγή διοίκησης στο Πεδίο Βολής Κρήτης

Στη λέσχη αξιωματικών του Πεδίου Βολής Κρήτης, στα Χανιά, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της μονάδας. Ο αποχωρών διοικητής, υποστράτηγος εν αποστρατεία, Γιώργος Σομαράς, παρέδωσε τη διοίκηση στον ταξίαρχο Ιπποκράτη Δασκαλάκη.

Την τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κισάμου-Σελίνου Αμφιλόχιος, ενώ στον αποχωρούντα διοικητή παραδόθηκε και ο θυρεός της μονάδας.

"Αποχωρώ με την
συνείδηση μου καθαρή και ήσυχη," ανέφερε στην ημερήσια διαταγή που αναγνώσθηκε ο πρώην διοικητής της μονάδας, ενώ ο νέος διοικητής χαρακτήρισε πρόκληση για αυτόν την ανάληψη της διοίκησης, και ζήτησε ομαδική συνεργασία και προσπάθεια τονίζοντας, παράλληλα, ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το απαιτούμενο εργαλείο για να επιτύχει κάθε προσπάθεια.

Ακόμη, όπως ανέφερε στην ημερήσια διαταγή του, "θα γίνει σωστή και αποτελεσματική αξιοποίηση κάθε δαπάνης και κάθε διαθέσιμου ευρώ."

Κατά την τελετή ο αποχωρών διοικητής έκανε γνωστό, ότι έχει προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο Χανίων κατά της απόφασης για απομάκρυνσή του, καθώς όπως υποστήριξε, με βάση τα όσα διέπουν την λειτουργία της μονάδας, η θητεία του ήταν τριών ετών.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η απόφαση για να απομακρυνθεί από την διοίκηση ήταν άδικη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν όλων των προσκεκλημένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα