"Μαχαίρι" στα γονικά επιδόματα των έφηβων μητέρων

"Ψαλίδι" στα επιδόματα γέννησης παιδιού, σε κάποιες κατηγορίες τουλάχιστον, θα βάλει η Αυστραλία. Στο πλαίσιο της εξαγγελίας του νέου προϋπολογισμού της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί ότι ''ο μήνας του μέλιτος'' για τις έφηβες μητέρες που βρίσκουν αποκούμπι στα λεφτά των φορολογουμένων πνέει τα λοίσθια.

Όταν το παιδί συμπληρώσει τους έξι μήνες υποχρεώνονται
να συνεργαστούν με το Centrelink (υπηρεσία κοινωνικών ασφαλίσεων) για εύρεση εργασίας. Κι όταν γίνει ενός έτους, σε περίπτωση που δεν έχουν απολυτήριο λυκείου τις υποχρεώνει να επιστρέψουν στα θρανία, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη βασική εκπαίδευση.

Αν δεν υπακούσουν στους κανονισμούς, θα κοπεί ''μαχαίρι'' το γονικό επίδομα το οποίο ανέρχεται σε $625,90 το δεκαπενθήμερο.

Πρόκειται για προεκλογική δέσμευση της πρωθυπουργού την οποία, όπως φαίνεται, θα τηρήσει, επιχειρώντας να βγάλει από το ''επίδομα του βολέματος'' χιλιάδες έφηβες μητέρες, οι οποίες, όπως δείχνουν οι έρευνες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν σκοτίζονται να βρουν δουλειά και όταν ακόμη είναι σε θέση να το κάνουν.

Μ' αυτόν τον τρόπο, εκτιμά η Τζούλια Γκίλαρντ, δίνουν το κακό παράδειγμα και στα παιδιά τους, ορισμένα από τα οποία ακολουθούν με ακρίβεια τα χνάρια της μητέρας τους, εξαρτώμενα και αυτά, αργότερα, με τη σειρά τους, από το κρατικό επίδομα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Centrelink, 11.000 έφηβες παίρνουν σήμερα το γονικό επίδομα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι περίπου το 80% εξ αυτών δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος εκπαίδευσης και μόνο το 8% εργάζεται.

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κ. Γκίλαρντ, να προσφέρει οικονομική ενίσχυση για τη φροντίδα του παιδιού, σε κέντρα φροντίδας και για προσχολικά προγράμματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα