Σφοδρή αντιπαράθεση Γ. Παπανδρέου - Α. Τσίπρα

Σφοδρότατη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, κατά τη συζήτηση ερώτησης του πρώτου για την «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας, με αφορμή και τις χθεσινές καταγγελίες του, ότι ο κ. Παπανδρέου
υπήγαγε τη χώρα στο ΔΝΤ και την τρόικα, βάσει οργανωμένου σχεδίου και «παίζοντας το παιχνίδι των Αμερικανών και της ντόπιας ολιγαρχίας».

«Σήμερα κ. Τσίπρα, μετά από 30 χρόνια, δεν χρειάζεται να βγάζω την ταυτότητά μου για να αποδεικνύω ποιος είμαι. Το ποια η προσφορά και ο αγώνας μου, το ξέρει ελληνικός λαός. Παραμένουν όμως πολλά ερωτηματικά για την δικιά σας πορεία, αν συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο», απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

«Μιλάτε για Μνημόνιο χρεοκοπίας, αλλά θέλετε ο μισθός σας και των υπαλλήλων σας να μπαίνει κάθε μήνα. Η χρεοκοπία ήταν ante portas και δεν την ζήσαμε, δεν την ζήσατε, γιατί εμείς κάναμε το καθήκον μας. Δεν ζήσαμε σκηνές Αργεντινής, να βγαίνουν οι εργαζόμενοι στους δρόμους, άνεργοι, με κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, εξαθλίωση, λεηλασία και αστάθεια».

«Η Αργεντινή κατέρρευσε, ακριβώς επειδή πήγε στο ΔΝΤ, ακριβώς επειδή υιοθέτησε αυτήν την νεοφιλελεύθερη πολιτική», απάντησε ο κ. Τσίπρας. Εσείς προχωράτε εδώ, σε μία εκποίηση δημόσιας περιουσίας και γης, με μια σειρά συμβούλους εξειδικευμένους σε δημόσια ντηλς: Έχετε την τεχνογνωσία του ΔΝΤ και της κ. Παναρίτη που ήταν σύμβουλος του προέδρου του Περού που εκτίει σήμερα ποινή 20ετούς κάθειρξης, του κ. Παμπούκη που ακόμα δεν ξέρει εάν ο κ. Αθεμπίγιο είναι υπάλληλος, ή διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που αναλαμβάνει τον χώρο του πρώην αεροδρομίου, της κ. Σιούτη που ήταν σύμβουλος της οφ σορ που ήθελε κοψοχρονιά το Κάβο Σίδερο, έχετε επιστρατεύσει και μέλη του στενού σας οικογενειακού περιβάλλοντος (με ποια θεσμική ιδιότητα άραγε;). Η υπόθεση των 50 δισ., ενδεχομένως να είναι το πιο οδυνηρό, το πιο απεχθές έγκλημα που έχει συμβεί στη χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά, ακόμα χειρότερο κι από το ΔΝΤ. Μην προχωρήσετε σ'Α αυτό. Κάντε πίσω», προέτρεψε τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα όλοι μπορούν να μιλάνε εκ του ασφαλούς, να λένε ό,τι αθλιότητα θέλουν, όπως ότι όλα είναι προαποφασισμένα, ότι κάναμε την δουλειά των Αμερικάνων», απάντησε ο πρωθυπουργός. «Δηλαδή αν χρεοκοπούσαμε, δεν θα κάναμε την δουλειά των Αμερικάνων; 'Ακουσα και βουλευτές της ΝΔ να κάνουν λόγο για "προδοσία". Τα ίδια έλεγαν και για τον πατέρα μου…»

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε «διαδόσεις της Δεξιάς μετά την μεταπολίτευση», πως ήταν αξιωματικός του αμερικανικού στρατού στο Βιετνάμ, για να παρατηρήσει: «Την προσωπική λάσπη την έχω ξαναζήσει. Θα δώσω τη μάχη, όχι για τον εαυτό μου, αλλά για τη χώρα, για να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις». Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, πως δεν διαθέτει προτάσεις εξόδου απ'Α την δημοσιονομική κρίση:

«Θέλετε να ακυρώσουμε το δάνειο, να διώξουμε την τρόικα, να παραιτηθούμε από την πέμπτη δόση; Πείτε στους πολίτες πώς θα πληρωθ
Keywords
Τυχαία Θέματα