Υποτιμημένα τα ελληνικά ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν έως το 2014 είναι πολύ φθηνά, επειδή είναι μικρή η πιθανότητα να επιβάλει η Ελλάδα μία αναδιοργάνωση του χρέους της στους επενδυτές στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον βρετανικό τραπεζικό όμιλο HSBC Holdings, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι η Ελλάδα θα αποφύγει μία μη
συναινετική αναδιάρθρωση του χρέους της πριν από τον Ιούνιο του 2013», αναφέρει σε σημείωμα στους πελάτες του ομίλου ο επικεφαλής της διεύθυνσης ομολόγων κ. Στήβεν Μέιτζορ, προσθέτοντας ότι «οι αποτιμήσεις της αγοράς δεν φαίνεται να είναι συντονισμένες με την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα».

Ο κ. Μέιτζορ αναφέρει στο σημείωμά του, ότι ενδεχομένως είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα μίας «συναινετικής δράσης» για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. «Αν υπάρξει καλή διαχείριση, ένα τέτοιο σενάριο δεν θα αποτελούσε πιστωτικό γεγονός», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «υπάρχει σημαντική αποσύνδεση μεταξύ των ομολόγων και των ασφάλιστρων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (credit default swaps, cds), πιθανόν λόγω του φόβου ότι τα cds δεν θα ενεργοποιηθούν».
Keywords
Τυχαία Θέματα