Λοβέρδος: "Σαμποτάζ" η διακοπή εφημερίας στο "Αλεξάνδρα"

Ως "σαμποτάζ" και "υπονόμευση", χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος την αιφνίδια διακοπή εφημερίας του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα", λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών . Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ο έλεγχος που έγινε απέδειξε ότι υπήρχαν 37 κρεβάτια κενά και επάρκεια υγειονομικού υλικού στις αποθήκες. Μετά απ΄αυτό διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση και τόνισε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σ΄αυτούς που είναι υπεύθυνοι, ενώ τέθηκε
και πάλι σε εφημερία το νοσοκομείο. "Παίζουν παιγνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, “κάποιοι εμφανίζουν κρίση εκεί που δεν υπάρχει”.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Υγείας μετά τη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Παιδείας με την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου και τους προέδρους των Ιατρικών Σχολών, σχετικά με τα προβλήματα στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινίτειο.

Οπως είπε η υπουργός Παιδείας : “Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας εδώ και μήνες δουλεύουν πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, που αφορούν στις Πανεπιστημιακές Κλινικές, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και στους Πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τους Προέδρους των Ιατρικών Σχολών αφορούσε δύο θέματα: το πρώτο είναι η λειτουργία των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου και το δεύτερο, η συγκεκριμένη αντιμετώπιση των ιδιαιτέρων προβλημάτων που έχουν οι Πανεπιστημιακοί γιατροί.

Όσον αφορά στο Αιγινήτειο και στο Αρεταίειο, θέλω να κάνω σαφές ότι αντιμετωπίζονται όλα τα διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν στην πληρωμή και στα άμεσα ζητήματα των δύο Νοσοκομείων.

Θέλω να τονίσω όμως ότι παλαιότερα, όταν υπήρχαν προβλήματα, υπήρχε μία συνταγή επίλυσής τους: έβγαιναν οι εργαζόμενοι στο δρόμο, ο υπουργός έπαιρνε τον υπουργό Οικονομικών, βρίσκονταν λεφτά και την επόμενη χρονιά, πάλι τα ίδια. Αυτό στα συγκεκριμένα νοσοκομεία γινόταν τα τελευταία 10 χρόνια.

Αυτό λοιπόν που θα γίνει άμεσα, με απόλυτο σεβασμό στο τεράστιο έργο των δύο Ιδρυμάτων, είναι ότι θα γίνει αξιολόγηση των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων από διεθνείς αξιολογητές. Θα γίνει αξιολόγηση του επιστημονικού, του ερευνητικού, του διδακτικού, του κλινικού και του διοικητικού έργου. Με βάση αυτή την αξιολόγηση θα γίνει τριετής προγραμματισμός, ώστε να μπορούν τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία να λειτουργούν με όρους ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς.

Θεωρώ ότι η λειτουργία προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι και ένα πολύ καλό δείγμα λειτουργίας για πολλά άλλα νοσοκομεία, μια και τα Πανεπιστημιακά πρέπει πάντοτε να είναι υποδειγματικά.”

Ο Α. Λοβέρδος τόνισε σχετικά : “Με τον υφυπουργό, τον κύριο Τιμοσίδη, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με τους προϊσταμένους των Ιατρικών Σχολών της χώρας μας, πήραμε αποφάσεις για σοβαρά θέματα και κάναμε συζήτηση για άλλα, επίσης σοβαρά, για τα οποία θα πάρουμε αποφάσεις αργότερα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η συνάντησ
Keywords
Τυχαία Θέματα