Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης την 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα από νυχτερινά και αργίες και αντιδρούν σε ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για αύξηση του χρόνου εργασίας στο δημόσιο. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τους διοικητές της 3ης και 4ης περιφέρειας, Χρήστο Ζηλίδη και Αριστείδη Μπουσουλέγκα και συζήτησαν τα αιτήματά
τους καθώς και ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Κινητοποίηση εργαζομένων ΕΚΑΒ
Δίωρη διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, παρατάσσοντας τα ασθενοφόρα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, χωρίς να κλείσουν το δρόμο. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών από υπερωρίες. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου και του εξέθεσε τα αιτήματα τους.
Πορεία εργαζομένων στους δήμους
Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των ΟΤΑ, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η κινητοποίηση υποστηρίχθηκε και από την ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας στο δημόσιο. Στην κορυφή της πορείας τέθηκαν οι βρεφονηπιοκόμοι των δημοτικών παιδικών σταθμών για τους οποίους προβλέπεται επιμήκυνση του ημερήσιου ωραρίου τους κατά δύο ώρες (από τριάντα σε σαράντα ώρες την εβδομάδα).

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα