Ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία

13:25 18/5/2011 - Πηγή: 24wro
Στην Αρχαία Ολυμπία θα μεταφερθεί το πρόγραμμα Kids’ Athletics... το οποίο είναι σε πιλοτική μορφή, από τις 23 έως τις 27 Μαΐου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής:
«Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το πρόγραμμα Κids’ Athletics στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μεταφέρεται η  πιλοτική εφαρμογή του στην Αρχαία Ολυμπία για 5 ημέρες,
από τις 23 έως τις 27 Μαΐου.
Στο πρόγραμμα που γίνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, έχουν συμμετάσχει 5.500 μαθητές δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα.
Πλέον το Kids’ Athletics θα προσφέρει πολλές χαρές και σημαντικές εμπειρίες στα παιδιά της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Αναμένεται να συμμετάσχουν 1.400 μαθητές από 25 Δημοτικά Σχολεία.
Στις 27 Μαΐου, τελευταία ημέρα του προγράμματος θα εορτασθεί και η Ολυμπιακή Ημέρα όπου αναμένεται να παραστούν στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία, η Υπουργός Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, η Υφυπουργός κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, ο Διευθυντής Φυσικής. Αγωγής κ. Στέλιος Δασκαλάκης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Μιχάλης Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Κων/νος Φίλης και άλλες προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού.
Το πρόγραμμα τελεί υπό τη αιγίδα της ΔΟΕ και υποστηρίζεται από τους χορηγούς Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου καθώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα για την υλοποίησή του και συμβάλλουν στην βελτίωση και στην αναβάθμισή του.
Το Kids’ Athletics έχει δημιουργήσει η IAAF με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αγωνίσματα του στίβου, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team Event for Children”, το οποίο περιλαμβάνει τρεις (3) ομάδες αγωνισμάτων:
α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου
β) άλματα και
γ) ρίψεις
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τρεις (3) ηλικιακές κατηγορίες:
7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών».

onsports.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα