Κινεζικό ενδιαφέρον για έργα

Ενδιαφέρον για την εξερεύνηση επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (η χώρα απαρτίζεται από δύο οντότητες, τη Σερβική Δημοκρατία και την Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία) εκδήλωσε η κινεζική εταιρεία CMEC.

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας επισημαίνεται ότι, ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Τζόμπιτς συναντήθηκε με εκπροσώπους της CMEC και τους ενημέρωσε για τη δυναμική που παρουσιάζει ο ενεργειακός τομέας.

Μάλιστα, υπογράμμισε
πως μόνο το 30% του υδροηλεκτρικού δυναμικού στη Σερβική Δημοκρατία αξιοποιείται και το υπόλοιπο παραμένει ανεκμετάλλευτο. Αυτό το γεγονός, πρόσθεσε, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σ’ αυτό τον τομέα και να επενδύσουν κεφάλαια για την ανάπτυξή του.

Πέραν του υδροηλεκτρικού δυναμικού, οι εκπρόσωποι της κινεζικής εταιρείας ενημερώθηκαν από τον κ. Τζόμπιτς για τις πιθανότητες κατασκευής τεσσάρων θερμοηλεκτρικών σταθμών, έργα, στα οποία θα μπορούσε να συμμετέχει η κινεζική πλευρά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Τζόμπιτς υπογράμμισε, επίσης, την ετοιμότητα της Σερβικής Δημοκρατίας να προχωρήσει στη σύσταση κοινοπρακτικών σχημάτων, με τη συμμετοχή ιδιωτών, στους τομείς της γεωργίας, των οδικών υποδομών, καθώς και άλλων υποδομών μεταφορών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της CMEC εστίασαν την προσοχή τους στον τομέα της ενέργειας και τόνισαν πως εξετάζουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, για τη δραστηριοποίησή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα