Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας

Το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα κατά την τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε την σύσταση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας - Εγκληματικότητας στο Δήμο και ψήφισε τη συγκρότηση 9μελούς Τοπικού Συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στη σύσταση του συμβουλίου αυτού, που θα συγκροτηθεί από ομάδα επιστημόνων που κατοικούν στο Δήμο Ευρώτα και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, με στόχο τη μείωση ή εξάλειψη του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην ικανότητα του κράτους, να προστατεύει αποτελεσματικά τα έννομα κοινωνικά
αγαθά τους.

Όπως επισημαίνεται από την δημοτική αρχή, ''η δύσκολη περίοδος που διανύουμε στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και γενικότερα στη Λακωνία, επιβάλλει πολιτικές συντονισμού, κυρίως στο επίπεδο ενημέρωσης και πρόληψης κάθε λογής παραβατικότητας. Τα ανεξέλεγκτα κύματα κάθε επιπέδου μεταναστών και των ROMA επιτείνουν το πρόβλημα και εντείνουν την ανασφάλεια των πολιτών. Ως Δήμος, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες στο βαθμό της ευθύνης μας, ζητώντας ταυτόχρονα από την Πολιτεία να αναλάβει άμεσο κι ενεργό ρόλο στην περιοχή μας''.

Επισημαίνουν ότι, ''η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά, αποκτώντας 'ποιοτικά αναβαθμισμένα' χαρακτηριστικά'' και προσθέτουν, ''επιδιώκουμε τη συνεργασία με την κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, καθώς και τους επιστημονικούς φορείς που ασχολούνται με την αντιεγκληματική πολιτική. Συνεργαζόμαστε με τις αστυνομικές δυνάμεις του δήμου μας, ζητώντας την ενίσχυσή τους, ώστε να επιδιωχθεί ο κοινός στόχος, που είναι η αποκατάσταση της ασφάλειας, της ηρεμίας και ο περιορισμός κάθε είδους και επιπέδου παραβατικότητας/εγκληματικότητας. Θα καταθέσουμε, μετά από διαβούλευση με όλους τους φορείς του δήμου μας, πλήρες πλαίσιο για τη μεταναστευτική πολιτική και τους όρους διαβίωσης των μεταναστών που μπορεί να 'αντέξει' ο Δήμος Ευρώτα''.
Keywords
Τυχαία Θέματα