Πολιτικός ενάγων το Δημόσιο στην υπόθεση των υποβρυχίων

Tην πρόθεση του Δημοσίου να παραστεί ως πολιτικός ενάγων για την υπόθεση των υποβρυχίων, ανακοίνωσε ο υπουργός 'Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5". «Έχουν προκύψει στοιχεία, ιδίως από γερμανικές πηγές, υπάρχει ανοιχτή έρευνα στη γερμανική Δικαιοσύνη, στην ελληνική Δικαιοσύνη, το πόρισμα του ΣΔΟΕ και όλα αυτά έχουν συγκροτήσει μια δικογραφία, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε με
όσο γίνεται μεγαλύτερη προσοχή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος η στρατιωτικού χαρακτήρα επιλογή να αποκτήσουμε υποβρύχια ή να αποκτήσουμε το συγκεκριμένο τύπο υποβρυχίου. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βοηθάμε την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία με αναθέσεις συμβάσεων, οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη σημασία».

Τόνισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό ζητά ανάλογη ρύθμιση και για τις φρεγάτες προσθέτοντας: «'Αλλο πράγμα η ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής υποδομής και άλλο πράγμα η διαφάνεια, ο αποκλεισμός μεσαζόντων και διαφόρων παρασίτων, τα οποία, ενδεχομένως, φιλοδοξούν, όπως και στο παρελθόν, να παίζουν κάποιο ρόλο και γι'Α αυτό πρέπει αυτά κανείς να τα σταθμίζει και η μόνη ασφαλής μέθοδος που έχουμε επιλέξει πλέον είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία, η ενημέρωση όλων των κομμάτων μέσω της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και ο πλήρης έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

'Αφησε αιχμές κατά της Γερμανίας λέγοντας: «Η Siemens, η Ferrostahl, η MAN έχουν δημιουργήσει θέματα. 'Αρα, πρέπει να μας βοηθούν οι φίλοι και εταίροι μας, τα κράτη της Ε.Ε., να ελέγχουμε την εφαρμογή κάποιων κανόνων διαφάνειας που δεν παραβιάζονται μόνον ή κυρίως στην Ελλάδα, αλλά στη χώρα προέλευσης των επιχειρήσεων αυτών. 'Αλλαξε έκτοτε η γερμανική νομοθεσία, αλλά μην έχουμε την εντύπωση ότι η προβληματική χώρα είναι η Ελλάδα. Εδώ έχουμε παγκοσμίου μεγέθους προβλήματα».

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της κυβέρνησης για το φάκελο των υποβρυχίων τόνισε: «Η θέση της κυβέρνησης θα διατυπωθεί δημόσια, μόλις ο φάκελος έρθει στη Βουλή. Η δημόσια συζήτηση ασκεί μια έμμεση πίεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία αυτή τη στιγμή έχει το φάκελο. Και δεν είναι σωστό αυτό».

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας απάντησε και σε ερωτήσεις για άλλα θέματα. Ειδικότερα:



Για την οικονομία:

«Πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια. Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εξωραϊσμών ή συγκαλύψεων. Και αυτό ακριβώς κάνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός 'Αμυνας και πρόσθεσε: «Την αξιοπιστία την ανακτάς κάνοντας και αιματηρές οικονομικές θυσίες, διότι προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος είμαστε υποχρεωμένοι να τραβήξουμε πόρους από την πραγματική οικονομία. Αυτό μειώνει τα εισοδήματα, τον κύκλο εργασιών και συντείνει στην ύφεση. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα».

«Θέλει ριζική αλλαγή του κλίματος, του πολιτικού, του κοινωνικού και οικονομικού. Η υπόθεση αυτή δεν είναι της κυβέρνησης ή κάποιων υπουργών
Keywords
Τυχαία Θέματα