Και ο Καμμένος...καίγεται!

Συνεχίζεται η φουρτούνα στο εσωτερικό της ΝΔ. Μετά τον κ. Σωτήρη Χατzηγάκη που διεγράφη χθες με απόφαση του προέδρου του κόμματος και ο βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος είναι με το ένα πόδι εκτός ΝΔ αν υλοποιήσει την δήλωσή του ότι δεν θα ψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο
κ. Καμμένος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος ανέφερε: “είπα στον πρόεδρο ότι τον στηρίζω αλλά δεν μπορώ να έλθω απέναντι στην συνείδησή μου, θα καταψηφίσω την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά δεν θα δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην παράταξη”. Καθώς ο κ. Καμμένος έχει πάρει τις αποφάσεις του, η διαγραφή του είναι θέμα χρόνου καθώς ο κ. Σαμαράς αν και δεν έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας ζήτησε από τους βουλευτές του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι θα κάνει πράξη τις απειλές του και σημείωσε χαρακτηριστικά : «Διαφωνώ με την κυβέρνηση και δεν της δίνω ψήφο εμπιστοσύνης παρα το γεγονός ότι το κόμμα μου στηρίζει».

Πρόσθεσε ότι «είναι πρωτοφανές να συζητούμε για προγραμματικές δηλώσεις για μια κυβέρνηση που δεν ψηφίστηκε αλλά αποτελείται από τους ίδιους υπουργούς της προηγούμενης που παραιτήθηκε. Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός δεν είναι εδώ. Μάλλον του συνέστησαν να με αποφύγει γιατί ξέρουν ότι διαφωνώ» και κατέληξε ότι «σύμφωνα με την ομιλία του κ. Παπαδήμου η νέα κυβέρνηση δεν είναι μικρής πνοής αλλά 5 ετών».

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα, κατηγορώντας τον για «παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας» ενώ έθεσε ερωτήματα για το αν ο πρώην πρωθυπουργός προετοίμαζε «από πολύ νωρίτερα την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ», αν μέλος της οικογένειάς του «συμμετείχε σε κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας», ενώ επικαλέστηκε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde"για να αφήσει αιχμές και για τον κ. Λουκά Παπαδήμο λέγοντας ότι «ήταν πρωτεργάτης της Goldman Sachs».
Βολές όμως δέχθηκε ο κ. Σαμαράς για την στροφή του υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας και από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστα Χατζή που ήταν και υποψήφιος πρόεδρος της νεολαίας.
Εν τω μεταξύ ο διαγραφείς κ. Σωτήρης Χατζηγάκης εξαπέλυσε δριμύα επίθεση εναντίον του κ. Σαμαράς λέγοντας ότι “είναι επικίνδυνος και παίζει ζάρια στην πλάτη του ελληνικού λαού ενώ πρόσθεσε ότι δεν στρέφεται εναντίον των βουλευτών αλλά εναντίον της ακροδεξιάς ομάδας που διοικεί το κόμμα”.
Keywords
Τυχαία Θέματα