Σαφείς και αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις για εφαρμογή της συμφωνίας

Συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα έχει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα και το επιτελείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν επιμένει στο αίτημά της για γραπτές εγγυήσεις με τις οποίες η Ελλάδα θα δεσμεύεται να μειώσει το χρέος της, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

«Το Eurogroup συνολικά περιμένει από την Ελλάδα, τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, να παράσχουν σαφείς και αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις για εφαρμογή της συμφωνίας... και το περιμένουμε αυτό εγγράφως. Μιλάμε για ενυπόγραφη επιστολή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον κ. Αλταφάζ, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πεισθούν ότι υπάρχει ισχυρή βούληση στην Ελλάδα και ότι θα επακολουθήσει αποφασιστική δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις εκλογές που θα γίνουν στη συνέχεια.

«Δεν λέμε με ποιο τρόπο ακριβώς θα πρέπει αυτό να διατυπωθεί εγγράφως, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πείσει όλους τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα