«Τρίζουν» οι κορυφές στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

«Τριγμοί» προκλήθηκαν στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων, μετά το κείμενο που υπέγραψαν εκατόν ένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο τάσσονται κατά της κυβέρνησης εμπιστοσύνης, τη διαγραφή από τη ΝΔ του Σωτήρη Χατζηγάκη, αλλά και την άρνηση του Πάνου Καμμένου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ η διαδικασία
ολοκληρώνεται αύριο με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου στην κυβέρνηση. Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τοποθετήσεις μελών της κυβέρνησης και βουλευτών.

Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει προγραμματισθεί για αύριο, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι ή τα μεσάνυχτα.

Στις τοποθετήσεις των βουλευτών επανέρχεται το θέμα της διάρκειας ζωής αυτής της κυβέρνησης με ορισμένους να ζητούν να ξεπεράσει την 19η Φεβρουαρίου. Η Λούκα Κατσέλη ζήτησε να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η συζήτηση άρχισε στις 10 το πρωί με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ανάμικτα συναισθήματα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, σημειώνοντας ωστόσο ότι αποτελεί «αδήριτη ανάγκη να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να βγει η χώρα από την κρίση».

Η κ. Κατσέλη δεν δίστασε πάντως να επισημάνει ότι εκτός από τα «αισθήματα ανακούφισης για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που καλείται να ολοκληρώσει τις συμφωνίες με τους εταίρους μας», υπάρχει και «δυσπιστία για τη σύνθεσή της, καθώς αποτελείται από πρόσωπα που προέρχονται από πολιτικούς χώρους με ασύμβατες απόψεις».

Πρόκειται για συγκυβέρνηση, είναι ξεκάθαρο, υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες προσαρμογές πριν και από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ώστε να πιεστεί η χώρα μας ακόμη περισσότερο μετά. Ζήτησε επίσης να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια στο νέο μνημόνιο, χαρακτηρίζοντας ως λάθη τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την εξάντληση όλων των περιθωρίων για ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να εξεταστούν οι προτάσεις για το ταμείο αναχρηματοδότησης, να λειτουργήσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός εγγυήσεων, που είχε περιληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν Μέρκελ-Παπανδρέου το 2010 και δεν προχώρησε, να εξεταστεί η μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου καυσίμων, να ενισχυθεί η καταναλωτική δύναμη και να υλοποιηθούν τα προγράμματα στήριξης της εργασίας.

«Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος εμφανίστηκε ως παράκλητος της ελληνικής κοινωνίας και ως το πρόσωπο που θα σώσει τον τόπο από τη
Keywords
Τυχαία Θέματα