Ηλεκτροκίνηση της γραμμής ΣΚΑ-Κιάτο

Διαψεύδει η ΕΡΓΟΣΕ τα στοιχεία που επικαλείται ο ΣΥΝ, περί αύξησης κατά 24%, μέσα σε λίγους μήνες, του έργου ηλεκτροκίνησης της γραμμής ΣΚΑ-Κιάτου. Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμιά υπέρβαση στον προϋπολογισμό του έργου. Αντίθετα, το έργο ολοκληρώνεται εντός του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του, ενώ η κύρια εργολαβία κατασκευής εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί με τελικό κόστος χαμηλότερο του συμβατικού προϋπολογισμού της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ ο συνολικός προϋπολογισμός
του ευρύτερου έργου ανέρχεται σε περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 34.5 εκατ. χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΣΑΑΣ του Γ΄ ΚΠΣ και τα υπόλοιπα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας" του ΕΣΠΑ.

Το κόστος της κύριας εργολαβίας, μέσω της οποίας υλοποιείται το έργο, ανέρχεται σε 52.343.740 ευρώ, ενώ ο υπόλοιπος προϋπολογισμός του ευρύτερου έργου αφορά στη δαπάνη απαλλοτριώσεων εκτάσεων για την κατασκευή των υποσταθμών έλξης, στη τριμερή σύμβαση ΟΣΕ-ΔΕΗ-ΔΕΣΜΗΕ για την σύνδεση των υποσταθμών έλξης και σε εργασίες μετατόπισης δικτύων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται, επίσης, ότι το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί και αποδοθεί σε χρήση με τη δρομολόγηση ηλεκτροκίνητων συρμών επί της εν λόγω διπλής γραμμής και απομένει η προβλεπόμενη από τη σύμβαση τριετής συντήρηση του έργου και η προμήθεια ανταλλακτικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα