Η Ρώμη αναγνώρισε το Εθνικό Συμβούλιο

Η Ιταλία αναγνωρίζει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης ως το "μόνο νόμιμο συνομιλητή" και εκτιμά ότι οι προτάσεις εξόδου από την κρίση που διατυπώνει το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι "δεν είναι αξιόπιστες", δήλωσε σήμερα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.

"Η Ιταλία αποφάσισε να αναγνωρίσει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο", δήλωσε ο Φρατίνι αφού δέχθηκε στη Ρώμη
τον υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου (που εκπροσωπεί την εξέγερση εναντίον του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι), τον Άλι Αλ Ισάουι.

Ο ιταλός υπουργός υπογράμμισε ότι "το καθεστώς της Τρίπολης ετοιμάζεται να στείλει απεσταλμένους στην Ελλάδα για να κάνει προτάσεις" με στόχο μια επίλυση της σύγκρουσης. Όμως "οι προτάσεις αυτές δεν είναι αξιόπιστες, και δεν είναι δυνατό να τις αποδεχθούμε", δήλωσε ο Φρατίνι.

Ο ιταλός υπουργός πρότεινε να υπάρξει συγκεκριμένη συνεργασία για την "ανοικοδόμηση της Λιβύης", με αποστολή "εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσουν το Συμβούλιο στην επανεκκίνηση της οικονομίας και αποστολή γιατρών και νοσηλευτριών στο νοσοκομείο της Μιζουράτα" (ανατολικά της Τρίπολης).

Ο λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάτι αλ Ομπέιντι μετέβη χθες Κυριακή στην Ελλάδα όπου συνάντησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και σήμερα πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία και μετά στη Μάλτα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το καθεστώς της Τρίπολης επιθυμεί τη συνεργασία της Ελλάδας και της Μάλτας, ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Άγκυρας, ως πρώτου επιπέδου μέλους του ΝΑΤΟ, σε μια μεσολάβηση με προοπτική μια κατάπαυση του πυρός.
Keywords
Τυχαία Θέματα