Από το moto cross στο ...donkey cross

Από τη σέλα των μηχανών στα…. σαμάρια των γαϊδουριών ανέβαιναν οι συμμετέχοντες στο Red Bull Donkey Cross, που διοργανώθηκε χθες στη Μακρινίτσα Πηλίου. Μάλιστα η αναμέτρηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρή, αφού οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν και τα πεισματάρικα γαϊδούρια, που αρνούνταν κάποιες φορές να ξεκινήσουν, με αποτέλεσμα από τους 25 συνολικά αναβάτες να τερματίσουν μόλις εννέα, με νικητή τον Λευτέρη Καρέτσο.

Το πρώτο σκέλος της διαδρομής περιλάμβανε ομαδική
εκκίνηση με τα γαϊδουράκια, όπου οι αναβάτες προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την πρώτη διαδρομή, μήκους 1,5 χιλιομέτρου, ανάμεσα σε ανηφορικά σοκάκια και απότομες κατηφορικές πλαγιές.

Στόχος τους… να πείσουν τη Μαίρη Πόπινς, τον Τζέικομπ, την Άναμπελ, το Στράτο και τα υπόλοιπα γαϊδουράκια να ακολουθήσουν τα προστάγματά τους, καλύπτοντας τη διαδρομή στο μέγιστο ανεκτό χρόνο των 50 λεπτών. Σημειώνεται ότι «μαθήματα οδήγησης γαϊδουριού» παρέδωσαν στους αναβάτες οι αγωγιάτες, με δεδομένο ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας στα τετράποδα θα οδηγούσε σε αποκλεισμό.

Στη δεύτερη και βασική φάση του αγώνα, οι αναβάτες ανέβηκαν στις μηχανές τους για διαδρομή, μήκους 2,8 χλμ που έπρεπε να ολοκληρωθεί πέντε φορές. Trial, motocross & enduro αναβάτες, ρίχτηκαν στη μάχη αντιμετωπίζοντας μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε μια διαδρομή με απόκρημνα μονοπάτια, καλντερίμια, περάσματα από παραδοσιακές πεζούλες, αλλά και τμήματα με τεχνητά εμπόδια. Η τελευταία φάση του Red Bull Donkey Cross 2011 ολοκληρώθηκε, όταν οι αναβάτες εγκατέλειψαν για ακόμη μία φορά τις μοτοσικλέτες και ανέβηκαν, με πλήρη εξάρτηση, στα γαϊδουράκια για τον τελικό γύρο, κόβοντας καβάλα στα συμπαθή τετράποδα το νήμα του τερματισμού.


Keywords
Τυχαία Θέματα